Catrinel Dumitrescu împlinește 63 de ani, pe 11 octombrie. La mulți ani, distinsă doamnă! Este considerată una dintre cele mai frumoase actrițe din România, talentată și sensibilă. Din păcate, este văduvă de 7 ani. Soțul ei, actorul Emil Hossu a lăsat-o cu ochii în lacrimi pe 25 ianuarie 2012.


Catrinel Dumitrescu este singură de ziua ei. Soțul ei, actorul Emil Hossu, a plecat dintre noi pe 25 ianuarie 2012, la 70 de ani. S-a întâmplat pe scenă, în timpul unei repetiții pentru piesa ”Aniversarea”.

catrinel_dumitrescu-emil_hossu-actori_romani.jpg

catrinel_dumitrescu-emil_hossu-actori_romani
Catrinel Dumitrescu și Emil Hossu au fost un cuplu fericit timp de 20 de ani
FOTO: cinemagia.ro

catrinel-dumitrescu-inmormantare-emil_hossu.jpg

catrinel-dumitrescu-inmormantare-emil_hossu-vaduva
Emil Hossu a căzut ca secerat pe scenă, nu însă înainte de a-i declara încă o dată partenerei sale de viață dragostea sa: ”Te iubesc, Catrinel!”
FOTO: Click!

Emil Hossu a căzut ca secerat pe scenă, în urma unui infarct miocardic, nu însă înainte de a-i declara încă o dată partenerei sale de viață dragostea sa. ”Te iubesc, Catrinel!” au fost ultimele cuvinte ale actorului, care s-a stins sub privirile neputincioase ale soției sale, care i-a fost alături mai bine de 20 de ani.

Catrinel Dumitrescu, biografie

  • Catrinel Dumitrescu s-a născut la data de 11 octombrie 1956, la Brăila.  Încă de când era elevă, frecvența un cerc de teatru și a fost remarcată de regizorul Alexandru Tocilescu, pe atunci și el la început de drum, care-i oferă rolul de debut în ”Svanevit”, de Strindberg, la Teatrul din Brăila. Acel spectacol a determinat-o să dea examen la Institutul de Teatru, iar în anul III joacă alături de profesorul ei, Octavian Cotescu, la Teatrul Bulandra, în ”Anecdote provinciale”. Avea că parteneri pe Tamara Buciuceanu Botez, Ștefan Bănică, Virgil Ogașanu, nume mari ale scenei și filmului românesc.
  • Unul dintre cele mai apreciate roluri a fost Silvia, din filmul ”Buletin de București” (1983).

buletin-de-bucuresti.jpg

catrinel dumitrescu-mircea diaconu-film-buletin de bucuresti
Unul dintre cele mai apreciate roluri a fost Silvia, din filmul ”Buletin de București” (1983)
FOTO: cinemagia.ro
  • A fost căsătorită cu actorul Emil Hossu, naș fiindu-le un alt actor celebru, Horațiu Mălăele. Au fost un cuplu fericit care au locuit într-un apartament la etajul 10 în centrul Capitalei, nu au avut copii. Timp de zece ani au jucat "Doi pe o bancă" de Alexandr Ghelman, cu sala plină. Din 1992, au fost profesori la Universitatea Hyperion din București.
  • În anul 2002, catrinel Dumitrescu a fost decorată cu Ordinul Național pentru Merit în grad de Cavaler.

Catrinel Dumitrescu, actriță apreciată

”Închizi ochii şi îi auzi vocea: timbrul aparte, cald, câteodată cu inflexiuni pasionale. Râsul său cristalin, în cascade, se unduieşte cu o uimitoare virtuozitate de la intonaţii dulci, candide, copilăreşti, la hohotul adânc, aspru, muiat în cinism şi speriat de propriul zbucium. La fel de plăcut şi de tulburător este şi chipul său, care poate modela, cu minunată uşurinţă, cele mai felurite biografii, transformându-le în destine şi, în acelaşi timp, poate trece cu dezinvoltură de la o mască superbă la grimasa unei mahalagioaice, de la desenul unor caractere puternice până la personificarea unor stări profunde, rămânându-şi mereu fidelă sieşi. Cu sensibilitate, inteligenţă scenică, farmec feminin, Catrinel Dumitrescu a marcat semnificativ repertoriul Teatrului Nottara prin performanţa actoricească demonstrată în numeroase montări ale unor regizori importanţi ai scenei româneşti. Catrinel Dumitrescu posedă însuşirea rară, preţioasă, misterioasă chiar, de a fascina, de a atrage publicul”, scrie criticul Dan-Marius Zarafescu, pe new.nottara.ro.

Citește și:

Actorul Emil Hossu ar fi împlinit 77 de ani. Care au fost ultimele lui cuvinte

Actrița Diana Lupescu a împlinit 65 de ani. Cum arată acum soţia candidatului la prezidențiale Mircea Diaconu

 
 
Loading...