CCR discută marți legea care blochează intrarea în guvern a condamnaților penal

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea este unul dintre pricipalii beneficiari ai declarării neconstituționale a legii care blochează intrarea în guvern a ”condamnaților”penali
Liviu Dragnea este unul dintre pricipalii beneficiari ai declarării neconstituționale a legii care blochează intrarea în guvern a ”condamnaților”penali

Curtea Constituţională a României (CCR) discută marți, 4 aprilie, pentru a treia oară, sesizarea Avocatului Poporului (AP) privind legea care blochează activitatea la funcții ministeriale a persoanelor care au siferit condamnări penale relatează economica.net. Principalul beneficiar al declarării neconstituționale a legii este președintele PSD,Liviu Dragnea, care ar putea astfel să devină prim-ministru.

Excepţia de neconstituţionalitate a mai fost discutată, în două rânduri, de Curtea Constituţională, la 7 martie şi respectiv 21 martie 2017. Judecătorii Curţii au amânat însă pronunţarea pentru 4 aprilie 2017, preşedintele CCR, Valer Dorneanu, declarând că nu s-a putut ajunge la o soluţie şi că au nevoie de o analiză aprofundată asupra sesizării. Aceasta fost depusă de Avocatul Poporului și se referă la art. 2 din Legea nr. 90/2001 pentru organizarea şi funcţionarea Guvernului României.

”E cea mai grea soluţie pe care am avut-o de dat până acum, pentru că problemele sunt mai ales de apreciere politică', a declarat de mai multe ori, preşedintele CCR, Valer Dorneanu.

La 5 ianuarie 2017, Avocatul Poporului a anunţat că a sesizat CCR cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor articolului 2 din Legea 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului şi a ministerelor, conform căruia pot fi membri ai Executivului persoanele care nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în situaţie de incompatibilitate.

Potrivit Avocatului Poporului, ”prevederile art. 2 din Legea 90/2001 încalcă principiul echilibrului puterilor în stat, nu întrunesc cerinţele constituţionale de previzibilitate şi proporţionalitate a legii şi nu permit recunoaşterea dreptului la diferenţă pentru ocuparea, în condiţii de egalitate şi fără restricţii nerezonabile, a unei funcţii ce implică exerciţiul autorităţii de stat”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net