Zi agitată, duminică, 18 iunie, în Parlament. PSD a pregătit o moţiune împotriva propriului Guvern, cu titlul ”România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor”. Doamnele au venit îmbrăcate ca pentru un eveniment foarte important.


Rând pe rând, la Parlament au venit 216 deputaţi şi senatori, deşi a fost duminică. Ochii tuturor s-au îndreptat asupra doamnelor care au ales ţinute extrem de elegante.

Olguţa Vasilescu a purtat o ţinută neagră, la care a asortat geantă şi pantofi de culoare bej. Şi Ana Birchall a ales o rochiţă neagră, pe care a înveselit-o cu o geantă uriaşă, foarte cochetă. Gabriela Firea a fost mai îndrăzneaţă şi a ieşit în evidenţă cu o rochie bordo şi un decolteu interesant.
Palatul Parlamentului a fost ca un stup, cu politicieni agitaţi şi secretoşi. Printre primii sosiţi au fost liderul PSD Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, şeful ALDE, care au finalizat împreună moţiunea de cenzură. Aceasta a fost semnată de 222 de parlamentari.

În moţiune se menţionează că, la cinci luni de la instalarea Guvernului, coaliţia de guvernare a făcut o evaluare a activităţii Executivului, în urma căreia a decis să retragă sprijinul politic acordat Cabintelui Grindeanu. Decizia a dus la demisia a 25 din cei 27 de membri ai Guvernului. Moţiunea va fi votată miercuri, 21 iunie, în plen. Sunt necesare 233 de voturi  pentru ca premierul Grindeanu să fie schimbat.

 

08_baza.jpg

Parlamentarii au venit duminică la muncă. Guvernul Grindeanu 2 are trei membri

La rândul său, premierul a venit la serviciu şi a anunţat că a demis toţi secretarii de stat, secretarul general şi secretarul general adjunct de la Ministerul Dezvoltării. Din noua lui echipă face parte şi Victor Ponta, numit secretar general al Guvernului.

 
 
Loading...