După o perioadă lungă de post, masa bogată de Paște poate afecta digestia și starea de sănătate per ansamblu. De asemenea, poate duce la acumularea unor kilograme nedorite. Nutriționistul Gianluca Mech ne dezvăluie ce trebuie și ce nu trebuie să facem după Paște dacă vrem să slăbim rapid.


Sărbătorile de Paște reprezintă una dintre acele perioade din an în care ne bucurăm nu doar de compania oamenilor dragi, ci și de bucate tradiționale delicioase, dar cu multe calorii.

Ce greșeli să nu faci după Paște dacă vrei să slăbești. Sfaturile nutriționistului vedetelor

Spre exemplu, o singură felie de cozonac are 450, după cum spun nutriționiștii. Astfel că, e posibil ca zilele de festin să se fi lăsat cu câteva kilograme nedorite.

Gianluca Mech, creatorul faimoasei diete Tisanoreica, și nutriționistul vedetelor de talie internațională, oferă câteva sfaturi prețioase despre cum ar trebui să procedăm pentru a scăpa rapid și sănătos de ele.

Înfometarea, cea mai mare greșeală

Deși poate părea o metodă tentantă de a scăpa rapid de câteva kilograme, înfometarea nu reprezintă niciodată o soluție viabilă. Da, poate vă va ajuta să slăbiți rapid, însă nu rezistă în timp.

Atunci când nu o să vă mai înfometați și reveniți la alimentația obișnuită, se va instala efectul yo-yo și riscați să acumulați chiar mai multe kilograme decât ați pierdut.

În plus, înfometarea duce nu doar la eliminarea grăsimii, ci și a masei musculare. De asemenea, starea de sănătate poate avea de suferit pe termen lung;

Fără produse dietetice care conțin mult zahăr

Produsele din supermarket, etichetate a fi dietetice sau a avea un conținut scăzut de grăsimi, sunt adesea considerate alegeri bune într-o perioadă în care vrei să slăbești.

Surprinzător însă, efectul lor poate fi cel opus. Multe dintre aceste produse conțin mai mult zahăr pentru a avea un gust mai bun.

De exemplu, o porție de iaurt cu conținut scăzut de grăsimi, cu aromă de fructe, poate conține până la 47 de grame de zahăr (aproape 12 lingurițe).

În loc să mențină senzația de sațietate, aceste produse vor induce mai des senzația de foame, astfel că veți ajunge să mâncați și mai mult. Alegeți în schimb alimente nutritive, cât mai puțin sau deloc procesate;

Mâncați doar atunci când vă este foame

Ani la rând s-a crezut că e bine să mănânci des, la câteva ore distanță, pentru a preveni senzația de foame și a nu încetini metabolismul.

Din păcate, asta poate duce la un număr prea mare de calorii consumat pe parcursul zilei. Varianta de succes ar fi ori să aveți 2-3 mese fixe pe zi, cu cantități controlate de mâncare, ori să mâncați doar atunci când vă este foame, la fel, controlat, dar nu seara, aproape de ora de culcare.

Să consumați alimente sănătoase, să mâncați încet și în cantități moderate. Puneți-vă în farfurie o porție mică, iar după ce o mâncați, faceți o pauză de câteva minute.

Abia apoi, dacă încă mai simțiți senzația de foame, vă mai puneți în farfurie. Este foarte posibil să nu mai fie însă nevoie de o nouă porție;

Beți apă

Apa este unul dintre cei mai puternici detoxifianți. Are nenumărate beneficii pentru sănătate, ajută la slăbit și inhibă senzația de foame. În plus, ajută organismul să metabolizeze grăsimile. Ea transportă substanțe nutritive importante către celule, ajută digestia prin formarea secrețiilor stomacale și menține starea de sănătate a rinichilor.

Atunci când rinichii nu primesc suficientă apă pentru a funcționa corect, ficatului îi revine rolul de a elimina toxinele din corp.

În mod normal, treaba ficatului este de a metaboliza grăsimea stocată și de a o transforma în energie. Dacă însă el preia funcția rinichilor, nu și-o mai poate îndeplini pe a lui;

Nu uitați de detoxifierea organismului

Există produse cu rol detoxifiant care ajută în a regla digestia, a elimina toxinele și a controla greutatea, însă doar ce este natural. Acestea favorizează absorbția și eliminarea substanțelor nocive ale radicalilor liberi;

Alegeți suplimente pe bază de plante

Multe persoane se plâng că nu pot scăpa de depozitele de grăsime încăpățânate de pe abdomen sau alte zone ale corpului. Alte persoane au celulită.

Suplimentele medicinale pe bază de plate accelerează metabolismul bazal, având un intens efect diuretic și de slăbire. Stimulează detoxifierea metalelor grele și ajută corpul să își recapete echilibrul lipidic.

Cine este Gianluca Mech, nutriționistul vedetelor de la Hollywood 

Gianluca Mech este unul dintre cei mai apreciați nutriționiști. La nivel internațional, sfaturile sale sunt urmate inclusiv de staruri precum Anastasia Soare, Sarah Ferguson – Ducesa de York, Ornela Mutti sau Silvio Berlusconi. Produsele celebre din dieta sa fito-ketogenică, precum și cele din gama Decottopia sunt disponibile în România pe www.gianlucamech.com.ro.

gianluca-mech-nutritionist.jpg

Italianul Gianluca Mech, unul dintre nutriționiștii cu care lucrează vedetele
Italianul Gianluca Mech, unul dintre nutriționiștii cu care lucrează vedetele

Gianluca Mech a lansat în trecut două campanii importante împotriva obezității, campanii care trag un semnal de alarmă în ceea ce privește înmulțirea cazurilor în rândul copiilor și al adolescenților.

Campania din Statele Unite ale Americii a fost lansată alături de Ivana Trump, iar în Europa alături de Ducesa de York, Sarah Ferguson.

 

Citește și: 

Alexandra Dinu, plătită regește ca să slăbească! Află dieta și suma-record

Nutriționistul vedetelor de la Hollywood te învață cum să slăbești

 

 

 
 
Loading...