Ce tragedie! Viitura i-a înecat unei mame toţi cei patru copilaşi

Ultima actualizare:
Doar temelia a rămas din casa familiei cu patru copii
Doar temelia a rămas din casa familiei cu patru copii

Zguduitor! Apele furioase i-au răpit unei mame din Prahova toţi cei patru copilaşi. Când viitura a năvălit în gospodăria din comuna Sângeru, femeia disperată i-a urcat pe cei patru prichindei, cel mai mic în vârstă de nouă luni şi cel mai mare de 6 ani, pe o saltea. Din păcate, pârâul umflat de ploi a măturat totul în cale şi micuţii s-au înecat.

Vineri părea o zi ca oricare alta, în liniştita comună prahoveană Sângeru. Furtuna izbucnită seara şi ploaia abundentă au îndoliat localitatea. 

Pârâul care în mod obişnuit e traversat cu piciorul s-a umflat din cauza apelor care s-au scurs de pe dealuri, iar în câteva minute a măturat totul în cale: case, maşini, grajduri şi poduri. 

Operaţiunile de căutare au fost dificile
Operaţiunile de căutare au fost dificile

Gospodăria unei femei cu patru copii a căzut pradă naturii dezlănţuite. Oamenii din comună povestesc îngroziţi că şuvoiul de apă a izbit cu putere, iar casa a fost pur şi simplu rasă de pe faţa pământului. Din construcţie nu a mai rămas, practic, decât temelia. 

Localnicii spun că femeia de 26 de ani s-a speriat atunci când a văzut puhoiul de apă şi a încercat, disperată, să-şi salveze copiii, pe care i-a aşezat pe o saltea, cu speranţa că îi va duce într-o zonă mai sigură. 

În acest crâng au fost descoperite trupurile micuţilor
În acest crâng au fost descoperite trupurile micuţilor

Cel mai mic dintre prichindei era în vârstă de nouă luni, iar cel mai mare avea 6 ani. Femeia n-a răzbit însă şi a fost târâtă de viitură mai bine de 100 de metri. Cu ultimele puteri, ea s-a agăţat de rădăcina unui copac, dar salteaua pe care se aflau cei patru copilaşi a dispărut în apele învolburate. 

“Echipajele de pompieri au găsit un copil, de 3 ani, care se afla în stop cardiorespirator, s-au executat manevre de resuscitare, însă din nefericire a fost declarat decedat de echipajul medical”, anunţa Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova. Echipele de salvatori au găsit sâmbătă şi cadavrele celorlalţi trei micuţi dispăruţi în timpul furtunii de vineri seară.  

Apele învolburate au făcut ravagii în Prahova
Apele învolburate au făcut ravagii în Prahova

“Mama era prinsă de salcâmi şi a fost scoasă de oameni. Era o familie amărâtă, iar tatăl mai lucra pe la o fermă din apropiere. Cei de la biserică vor cumpăra sicriele pentru copii. Sunt mulţi oameni care m-au sunat şi care vor să-i ajute. Îi vom sprijini şi noi cum vom putea”, spune Gheorghe Radu, primarul din Sângeru. ISU a adus la Sângeru o locuinţă modulară, care va fi, temporar, adăpost pentru cei doi părinţi rămaşi fără micuţii lor.

Armata a fost scoasă din cazărmi pentru a lupta cu inundaţiile

Urgia apelor a făcut prăpăd în 44 de localităţi din 18 judeţe, cea mai gravă situaţie înregistrându-se în Prahova.

 Au murit patru copii şi au fost afectate 559 de case, 42 de anexe gospodăreşti, 56 de beciuri/subsoluri, 142 de curţi, 3 clădiri aparţinând unor instituţii publice şi au fost luate de ape 7 autovehicule. În unele zone, autorităţile au fost nevoite să ceară ajutorul armatei. 


    Doar temelia a rămas din casa familiei cu patru copii
Doar temelia a rămas din casa familiei cu patru copii

Sâmbătă, militari din Batalionul 200 Sprijin din subordinea Diviziei 2 Infanterie au acţionat cu o autospecială pentru transportul apei potabile în sprijinul populaţiei afectate din localitatea Vipereşti. 

Alţi 15 militari şi patru mijloace tehnice din cadrul Batalionului 136 Geniu “Apulum”, Brigada 10 Geniu, au acţionat ieri în localitatea Răchita. Pe teren au acţionat peste 10.000 de oameni de la MAI. 

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net