130 de kilograme de heroină a fost descoperită, marţi, într-un TIR care încerca să iasă din ţară prin Vama Petea din judeţul Satu Mare, în urma unei acţiuni coordonată de DIICOT, drogurile descoperite fiind aduse la Bucureşti cu un elicopter al MAI.


Drogurile au fost descoperite în rezervorul dublu al TIR-ului. Autocamionul ar fi încercat să iasă din România spre Ungaria, marţi la amiază, prin Vama Petea, dar a fost oprit de poliţişti. Aceasta este cea mai mare captură de heroină pe care poliţiştii români au făcut-o în ultimii ani.

Pe lângă procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare, la faţa locului au ajuns echipe SPIR şi un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Conform surselor Mediafax, drogurile în valoare de câteva milioane de euro au fost transportate cu elicopterul la Bucureşti.

De asemenea, şoferul TIR-ului a fost adus în Capitală pentru a fi audiat. Anchetatorii urmează să stabilească cu exactitate provenienţa drogurilor.

 
 
Loading...