Cei mai buni mititei pot fi gătiţi şi acasă. Reţeta lui Radu Anton Roman

Ultima actualizare:

    Cei mai buni mititei pot fi gătiţi şi acasă, după reţeta regretatului gastronom Radu Anton RomanFOTO: adevarul.ro
Cei mai buni mititei pot fi gătiţi şi acasă, după reţeta regretatului gastronom Radu Anton RomanFOTO: adevarul.ro

Cei mai buni mititei pot fi gătiţi şi acasă, după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Ca să fie zemoși și gustoși trebuie trei feluri de carne și mirodenii speciale.

Rețetele regretatului gastronom Radu Anton Roman sunt foarte apreciate de gospodine. Paşii preparării mititeilor îi găsim în lucrarea gastronomiei româneşti - “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia). Autorul ne învăţă ce condimente dau savoare preparatului, dar şi din ce carne se foloseşte, scrie adevarul.ro.

În zilele însorite și de sărbători românii încing grătarele. Mititeii românești sunt la loc de cinste. Se pot cumpăra, dar cei mai gustoși mici sunt cei făcuți acasă.

Ingrediente

  • 1 kg ceafă de viţel (mânzat) 
  • 500 g ceafă de porc 
  • 250 g pulpă de miel
  • 2-3 oase mari de vită
  • 1 lingură sare
  • piper (după gust)
  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov mijlociu
  • 1 căpâţână usturoi
  • 1 ardei iute
  • 1 legătură cimbru
  • 1 linguriţă bicarbonat 
  • condimente: ienibahar, rozmarin, chimen

Mod de preparare

Se toacă toată carnea mărunt.

Se frământă bine cu sarea, piperul, bicarbonatul, mirodeniile, ardeiul iute şi usturoiul tocate mărunt (până devin pastă), cimbrul măcinat praf, până totul e un aluat.

Între timp, oasele de vită sparte au fiert împreună cu toate zarzavaturile vreo două ore până când din doi litri de apă s-a ales doar o jumătate litru de supă.

Strecurăm supa şi o răcim, apoi o frământăm bine împreună cu carnea.

Amestecul asta se lasă câteva ore bune la frigider.

Micii se rotunjesc fie în mână, udând-o mereu, să nu se lipească, fie prin ţeava de cârnaţi a maşinii de tocat. Apoi, mititeii sunt tocmai buni de pus pe grătarul încins.

Cine a fost Radu Anton Roman

În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic. În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Citește și:

Cum faci lușcoşul, delicioasa ciorbă de varză din Ardeal

Cum faci cea mai gustoasă salată de boeuf. Rețeta lui Radu Anton Roman

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
horoscop bilunar shutterstock 2091062710 jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
femeie fericită  foto   Shutterstock jpg
Omleta la cuptor pentru intreaga familie jpeg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
horoscop jpeg
6 jpg
femeie trista jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net