Cererea de extrădare a lui Sebastian Ghiţă a fost respinsă. Decizia este una definitivă

Ultima actualizare:

    Sebastian Ghiţă a fugit în Serbia la sfârşitul anului 2016
Sebastian Ghiţă a fugit în Serbia la sfârşitul anului 2016

Curtea de Apel de la Belgrad a respins, într-o decizie definitivă, cererea de extrădare a lui Sebastian Ghiţă, arestat în capitala Serbiei în aprilie 2017 în baza unui mandat de arestare emis de România.

Curtea de Apel a menţinut decizia Înaltei Curţi de la Belgrad, care a respins cererea de extrădare în urma faptului că, printr-o hotărâre a Oficiului pentru Azil al Ministerului de Interne sârb, lui Ghiţă îi fusese acordat azil în Serbia în iunie 2018, dată fiind "ameninţarea de persecuţie în ţara de origine din cauza opiniilor lui politice. 

Sebastian Ghiţă a plecat din ţară în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016 şi a fost prins la Belgrad în 14 aprilie 2017. Acesta avea asupra sa un permis de conducere şi buletin de Slovenia şi se afla împreună cu fratele său în momentul capturării de către autorităţi. 

Sebastian Ghiţă a fost pus în libertate la sfârşitul lunii mai 2017, după ce avocatul său a depus o cauţiune de 200.000 de euro. La scurt timp după pronunţarea deciziei finale, fostul deputat PSD a acordat o scurtă declaraţie pentru Antena 3, susţinând că nu intenţionează să facă pe nimeni să creadă că se va întoarce vreodată în ţara natală sau că se va implica din nou pe scena politică. ”Nu am planuri care să facă pe cineva să creadă că mă întorc în România sau că voi avea legătură cu politica”, au fost cuvintele acestuia. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
On Cloudboom Strike jpg
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net