Adrian Ciureanu, tânărul de 30 de ani care și-a pirdut viața după ce a intrat în apa mării să salveze o mamă și pe copilul ei, era originar din satul Stroești, comuna argeșeană Mușătești. Se căsătorise în urmă cu doar doi ani și venise la mare cu soția și alți membri ai familiei. Cu toții au numai cuvinte de laudă la adresa lui.


Adrian Ciureanu venise la Mangalia împreună cu soția sa, Alina, cu o verișoară și cu nepoții acesteia, relatează Adevărul.ro. Tânărul și-a pierdut viața marți, 8 august, când a intrat în apa mării sa salveze de la înec o femeie și fiica ei de numai câțiva ani, care ua ignorat steagul roșu ce indică interziscerea înotului. Adrian Ciureanu a mers să le salveze pe victime împreună cu un alt turist, dar el nu a mai ieșit la mal, fiind tras de valurile învolburate.

adi_ciureanu_1.png

adrian ciureanu
Se căsătorise în urmă cu doi ani
Foto: Facebook

Primarul comunei natale, Constantin Oancea, are numai cuvinte de laudă despre tânărul erou: „Era un om de toată isprava, foarte isteț, apreciat de toată lumea, cu un suflet mare, un tânăr ambițios.” Adrian Ciureanu lucra într-o firmă de construcții din Pitești și își cumpărase împreună cu soția o casă în comuna Băbana, la zece kilometri de Pitești. Colegii soției sale au și început o campanie de strângere de fonduri pentru ajutorarea familiei eroului, care trece acum printr-un moment greu.

adi_ciureanu_2.jpg

adrian ciureanu
A fost lansată o campanie online de strângere de fonduri pentru familia eroului
Foto: Facebook

Filofteia Georgescu, o vecină din Stroeşti a lui Adrian Ciureanu, ne-a declarat: „Era un băiat bun de pus la rană, probabil cel mai blând şi săritor om pe care l-am cunoscut vreodată. El era mereu săritor şi îi ajuta pe cei care aveau nevoie de el. Era foarte bucuros că reuşise în această vară să îşi ia o casă la Băbana cu soţia. Păcat de tinereţea lui, de soţie şi de familie... Sunt înmărmurită”, a declarat vecina eroului, potrivit sursei citate.
 

 
 
Loading...