Cine este Gheorghe Flutur și ce promite de pe patul de spital: ”O să mă preocup să ajungă cât mai repede echipamentul pentru testarea la coronavirus”

Ultima actualizare:

    Gheorghe Fluturcaptura digi 24
Gheorghe Fluturcaptura digi 24

Situație delicată pentru Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava. A fost internat la Spitalul Județean de Urgențe din Suceava, după ce a fost diagnosticat pozitiv cu coronavirus. Aflat pe patul de spital, politicianul promite că se va preocupa ca echipamentul pentru testarea la coronavirus să ajungă cât mai repede în această unitate medicală.

Fostul ministru al Agriculturii spune că s-a testat duminică, pe la 12 noaptea, după ce a avut mai multe întâlniri. Testul a ieșit pozitiv, iar marți a venit SMURD-ul, l-a echipat și l-a dus la spital, scrie ziarul Libertatea.

Pe patul de spital, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheroghe Flutur, a descoperit care sunt problemele cadrelor medicale. Astfel, a simțit nevoia să le promită că le va ajuta.

„În aceste zile, așa, de pe patul de spital, o să mă preocup pentru ca la Spitalul Județean de Urgență din Suceava să ajungă cât mai repede echipamentul pentru testarea la coronavirus. Cei de aici să știe că, în continuare, Consiliul Județean Suceava are ca prioritate asigurarea sprijinului financiar Spitalului Județean de Urgență din Suceava. Pentru ce faceți în aceste zile de foc meritați tot respectul”, a declarat politicianul liberal, citat de Libertatea.

Miercuri dimineață, Flutur a spus că nu are simptome și că este sigur că și alte persoane sunt contaminate, însă nu știu acest lucru pentru că nu sunt testate.

„Nu am niciun fel de simptome rele. Mă simt bine, dar trebuie să respect procedurile. Nici eu nu m-am aşteptat să ies pozitiv, dar ştiţi cum este, nici nu îţi dai seama… Uite că se întâmplă. Am luat medicamentaţia şi nu am niciun fel de problemă. Ieri a venit SMURD-ul, m-au echipat şi sunt la spital (...) Eu mă tem că sunt foarte mulţi care stau şi nu ştiu că au. Nici măcar răceală nu am”, a mai explicat președintele CJ Suceava.

De ce s-a testat Gheorghe Flutur

Gheorghe Flutur spune că s-a testat pentru că a avut multe întrevederi în județ „Am vrut să mă testez fiindcă am avut atâtea acţiuni în zonă şi am zis: ia să mă duc duminică, pe la 12 noaptea, că veneam de la o întrevedere, ia să intru să mă testez. Mi s-a părut o chestie corectă. Aşa am aflat”. „Şi mai vreau să spun ceva. A fi implicat, uneori te costă”, a mai declarat Flutur, în contexul în care, ca preşedinte al CJ Suceava, este implicat în mai multe activităţi pe plan local.

„Astăzi mă încearcă un sentiment de adâncă tristețe că foarte mulți suceveni, din care, din păcate, și un număr mare de cadre medicale, sunt afectați de coronavirus. Sunt alături de ei și le urez tuturor însănătoșire grabnică”, a declarat Flutur într-un comunicat. De asemenea, el i-a rugat pe oameni să respecte cu toată strictețea măsurile adoptate de autorități.

Gheorghe Flutur este președinte al Consiliului Județean Suceava, membru PNL care a îndeplinit funcția de Ministru al Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale în cadrul guvernului Tăriceanu, în perioada decembrie 2004 – octombrie.

La Spitalul Județean Suceava, situația este critică. Zeci de cadre medicale sunt infectate cu coronavirus. Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică a decis închiderea spitalului și mutarea pacienților pentru a se face dezinfecția.

Citește și:

Pacientă internată la Maternitatea MedLife, confirmată cu coronavirus. Femeia îi mințise inițial pe medici

Spitalul Județean Suceava, închis. 83 de medici şi asistenţi medicali, infectaţi cu coronavirus

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net