Cine este Mircea Fechet, noul ministrul al Mediului

Ultima actualizare:

    Înainte de a deveni ministru al Mediului, Mircea Fechet a fost secretar de stat în cadrul aceluiași minister
Înainte de a deveni ministru al Mediului, Mircea Fechet a fost secretar de stat în cadrul aceluiași minister

Mircea Fechet este noul ministru al Mediului, după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi demisia din această funcţie a lui Costel Alexe, ales între timp preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi. Fechet a fost secretar de stat în cadrul ministerului, iar acum e uns ministru în Guvernul Orban.

Cine este Mircea Fechet, noul ministrul al Mediului. Ce scrie în CV-ul său

Mircea Fechet s-a născut la 1 iulie 1980 la Bacău, este căsătorit și are doi copii. A absolvit Facultatea de Știința şi Ingineria Alimentelor la Universitatea Dunărea de Jos, Galaţi (2004) şi Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative în cadrul Universităţii “George Bacovia” din Bacău (2015). Ministrul proaspăt ales a fost cursant al Şcolii Europene “Ovidiu Şincai” (Consiliul Europei, Strasbourg, Franţa, 2007-2008), conform CV-ului publicat pe site-ul ministerului Mediului. Mircea Fechet fost director la SC ITELA SRL în intervalul septembrie 2005- septembrie 2008, iar în perioada septembrie 2008-mai 2010 a ocupat poziţia de consilier pe fonduri europene în cadrul Agenţiei de Dezvoltare Locală Bacău. 

În intervalele mai 2010-mai 2012 şi martie 2014 - februarie 2019, Fechet a fost director executiv adjunct la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate Bacău, ocupându-se, în principal, de coordonarea implementării proiectului “Managementul integrat al deşeurilor din judeţul Bacău” finanţat prin POS - Mediu.

El a ocupat și poziția de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), în perioada mai 2012-martie 2014.

În perioada februarie 2019-decembrie 2019, a fost auditor public extern la Autoritatea de Audit. Din februarie 2020, este reprezentant al României la Agenţia Europeană de Mediu. Începând cu decembrie 2019, a fost secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Mircea Fechet, declaratie de avere

Conform declarației sale de avere, Mircea Fechet deține un imobil în Galați de 57 m2, achiziționat în anul 2006, un apartament în Bacău de 75,16 m2, pe care-l deține împreuna cu soția sa și un beci de 15 m2 tot în Bacău. De asemenea, Fechet deține un autoturism marca Mercedes Benz B Class fabricat în anul 2017. În conturi, Fechet are 45.649 de lei, 162 de euro și un credit de 63.000 de lei. Mircea Fechet a raportat venituri de 110.795 de lei de la ADIS Bacău, Consiliul Local Bacău, Autoritatea de Audit și din funcția de secretar de stat la Ministerul Mediului. Soția sa încasează un venit de 17.365 de lei anual, fiind angajată la Camera Deputaților. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image png
caini avion jpg
ion antonescu jpg
image png
index (22) jpg
aterizare de urgenta jpg
banner iosif rotariu webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net