„Numele meu este Maria și sunt bisexuală”. Panourile stradale au provocat reacții în lanț din partea comunității. Oameni de rând, autorități locale, dar și reprezenanți ai Patriarhiei au spus că nu sunt de acord cu astfel de mesaje, apărute în Capitală pe ditmai panourile. Portughezul Pedro das Neves ar sta în spatele reclamelor cu bătrâneii gay.


Campania „Best4OlderLGBTI”, adică „Ce e mai bun pentru LGBTI-iștii mai bătrâni” a fost demarată de curând și a stârnit reacții dure din partea românilor, dar și a Bisericii, care a  transmis că este  o „ofensivă a obscenității publice cocoțată sfidător pe panouri stradale”. Campania este derulată de o serie de ONG-uri străine și are ca țintă șase țări din Uniunea Europeană: Italia, Olanda, Grecia, Portugalia, Franța și România și este finanțată de Programul „Drepturi, egalitate și cetățenie” al Uniunii Europene.

Cine este Pedro das Neves, portughezul care ar sta în spatele reclamelor cu bătrâneii gay

Potrivit activenews.ro, din partea țării noastre este creditat ONG-ul „European Association for Social Innovation”(EASI), care este condus de portughezul Pedro das Neves, un specialist în Siguranță Publică, foarte experimentat în dezvoltarea sistemelor de modernizare a penitenciarelor și a pușcăriilor.

panouri-gay-bucuresti.jpeg

Șase astfel de panouri au fost amplasate în București
Șase astfel de panouri au fost amplasate în București

Conform descrierii de pe site-ul EASI, respectivul ar fi coordonat „proiecte majore în Portugalia, România, Argentina și Guatemala”.

Totodată, de pe site-ul prisonsystems.eu aflăm despre Pedro das Neves că deține o diplomă în Sociologie și un master la Colegiul Europei din Bruges.

În plus, întreprinde o cercetare de doctorat privind politici publice la Sociologie și Politici Publice School of ISCTE – IUL Lisbon University Institute.

Primăria Sectorului 6 vrea să dea jos panourile cu bătrâneii gay 

De asemenea, Pedro este membru al consiliului de aplicare BSAFE LAB Drept, Justiţie, și Siguranței Publice de Cercetare și Transfer de Tehnologie, lector invitat la ISEC și a fost membru al echipei de coordonare științifică a DEIA – Specialisation Degree in Organisational Learning and Innovation at INA – the Portuguese National Institute of Public Administration. 

Portughezul a lucrat timp de 20 de ani la reforma administrației publice în mai multe țări europene.   

În Capitală, sunt șase panouri stradale, în care apar Maria și Lucas. Ea transmite că este bisexuală, iar el că este gay.

În sectorul 6 sunt amplasate două dintre ele, iar Primăria Sectorului 6  a anunțat că le vrea date jos. 

De altfel, panourile au fost vandalizate, iar mesajele nu mai sunt vizibile.   

 

Citește și: 

https://www.click.ro/entertainment/sexualitate/homosexualitatea-un-mit-fals-despre-grecia-antica

https://www.click.ro/comunitate/romanesti/video-atacul-la-homosexuali-doar-ultima-isprava-cheloo-campion-la-jigniri

 

 

 

 
 
Loading...