CNAS: Medicii de familie pot face în continuare consultații la distanță. Vor fi noi reglementări

Ultima actualizare:

    Sunați medicul dacă simțiți semne de boalăwww.clickpentrufemei.ro
Sunați medicul dacă simțiți semne de boalăwww.clickpentrufemei.ro

O mare parte din măsurile de protecție instituite în sistemul de sănătate prin Ordonanțe militare, care s-au dovedit benefice pentru pacienți, vor fi menținute și în perioada următoare, a transmis, luni Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Scopul menținerii acestora este limitarea răspândirii infecției cu virus SARS-COV-2 în rândul populației care accesează servicii medicale. Astfel că și după 15 mai medicii de familie vor putea acorda consultații de la distanță.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a transmis că, în urma consultărilor cu specialiștii din domeniul sănătății vor fi stabilite reglementările necesare privind modul de acordare a serviciilor medicale, care vor face obiectul unui proiect de act normativ ce va fi supus aprobării Executivului.  

Limitarea raspândirii noului coronavirus și accesul în siguranță la servicii medicale vor rămâne prioritare în sistemul de sănătate.  Pe perioada stării de urgență, Casa Națională de Asigurări de Sănătate a  transmis recomandarea ca, atunci când apare o problemă de sănătate, pacientul să se adreseze mai întâi telefonic medicului de familie, urmând ca acesta să decidă, după caz, daca îi acordă o consultație la distanță, îl cheamă la cabinet pentru o consultație clasică sau îl direcționează către un medic specialist.  Această recomandare va rămâne valabilă și în perioada următoare, când  CNAS  va promova toate reglementările referitoare la modalitatea de acordare a serviciilor medicale ce vor intra în vigoare.

„O parte din restricțiile instituite prin Ordonanțele militare vor  fi înlocuite  cu noi reglementări, dar este necesar și un grad mai mare de responsabilitate din partea populației. Facem apel către cetățeni să adopte în continuare un comportament  prudent, în concordanță cu recomandările specialiștilor, pentru a preveni îmbolnăvirile cu COVID-19”, a declarat Adela Cojan, președintele CNAS.

Luni, Asociația Medicilor de Familie a cerut Ministerului Sănătății să permită acordarea de consultații la distanță și după 15 mai, când starea de urgență va fi înlocuită cu starea de alertă, iar oamenii vor avea voie să iasă mai mult.

Citește și:

 ULTIMA ORĂ! Iohannis: "Starea de urgență nu va fi prelungită. România va intra în stare de alertă"

Raed Arafat, despre transportul în comun după 15 mai: «Dacă nu ai mască, șoferul nu te lasă să urci»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net