Cod portocaliu şi Cod galben de inundaţii pentru râurile din Timiş şi Caraş-Severin

Ultima actualizare:
Inundații în județul Timiș
Inundații în județul Timiș

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis miercuri, 1 mai, o avertizare Cod portocaliu de inundaţii valabilă până la ora 24:00 şi o alta Cod galben, valabilă până joi, 2 mai, la ora 9:00, pentru mai multe râuri din judeţele Timiş şi Caraş-Severin, după ce inițial a fost emisă o avertizare Cod Roșu, între orele 14.00 – 18.00.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a propagării viiturilor, nivelurile se vor menţine peste Cotele de apărare pe râurile din bazinele hidrografice Bega-bazin amonte S.H. Făget, Bistra - curs inferior, Timiş pe sectorul aval confluenţă Bistra - S.H. Lugoj, judeţele Caraş-Severin şi Timiş, aflate sub Cod portocaliu. Codul galben vizează râurile din bazinele hidrografice Bega - bazin amonte S.H. Balinţ, Timiş - bazin aval S.H Sadova - amonte S.H. Brod, judeţele Caraş- Severin şi Timiş, potrivit Digi 24.


    Inundații în județul Timiș Foto: ISU Timiș
Inundații în județul Timiș Foto: ISU Timiș

Ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice prognozate prin Avertizarea Hidrologică Cod Roșu de inundații ce a vizat râurile din bazinele hidrografice: Bega, Făget, Nădrag și Bistra de la nivelul județelor Caraș-Severin și Timiș, pentru intervalul orar 14.00 – 18.00 și a precipitațiilor căzute în cursul acestei zile au fost înregistrate efecte la nivelul a 11 localități din județele Caraș-Severin și Timiș, unde pompierii militari au intervenit pentru evacuarea apei din 3 case, 4 beciuri, 4 curți, precum și pentru decolmatarea a 3 podețe.

De asemenea, mai multe drumuri au fost afectate
De asemenea, mai multe drumuri au fost afectate

De asemenea, au fost afectate temporar 3 drumuri județene (DJ681, DJ 684B-TM, DJ571-CS) și 1 drum comunal (DC 100-TM) La acest moment - se intervine în jud. Caraș – Severin pentru evacuarea apei din 1 curte și 1 beci, iar în jud. Timiș pe 2 drumuri județene (DJ 684B și DJ 681) pentru degajarea aluviunilor și a apei acumulate pe carosabil.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net