Controlul rovinietei 2017! Unde sunt camere fixe şi care sunt amenzile

Ultima actualizare:

    Pentru a identifica persoanele care nu și-au cumpărat rovinieta, CNAIR folosește în prezent 74 de camere video fixe
Pentru a identifica persoanele care nu și-au cumpărat rovinieta, CNAIR folosește în prezent 74 de camere video fixe

Şi-n 2017, rovinieta e obligatorie pentru autovehiculele care circulă pe autostrăzi și drumuri naţionale. Șoferii care circulă cu autoturismele fără să plătească rovinieta sunt urmăriți cu ajutorul a 74 de camere fixe, conform informaţiilor furnizate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Pentru a identifica persoanele care nu și-au cumpărat rovinieta, CNAIR folosește în prezent 74 de camere video fixe, a căror locație exactă a fost transmisă în trecut, la solicitarea AvocatNet.ro.

Cele mai multe puncte fixe de control sunt pe DN1

Din documentul comunicat rezultă că cele mai multe puncte fixe de control sunt pe Drumul Naţional 1 (Timişul de Sus, Sebeş, Vâlcele, Şercaia, Oşorhei, Bărcăneşti/Româneşti), Drumul Naţional 2 (Iacobeşti, Nicolae Bălcescu, Moţca, Mărăcineni), Drumul Naţional 6 (Sânnicolau Mare, Coşoveni, Mehadia, Drăgăneşti Vlaşca) şi Drumul Naţional 15 (Vaduri, Sângeorgiu de Mureş, Gârleni, Călugăreni). Pentru autostrăzi, camerele video sunt la Petreşti (A1), Glina, Feteşti (A2), Gilău şi Snagov (A3).

În plus față de acestea, mai există alte 14 camere video pentru controlul rovinietei, dar mobile, care sunt împărţite în toată țara. De regulă, acestea funcționează în alte locații decât acelea unde există deja camere fixe.

O altă modalitate de verificare a valabilității rovinietei este prin intermediul personalului împuternicit al Inspectoratului General al Poliţiei Române, al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier şi al CNAIR (în punctele de trecere a frontierelor).

Şoferii care conduc fără rovinietă riscă să primească amenzi între 250 de lei şi 4.500 de lei. În cazul în care sunt amendaţi, vor primi procesul-verbal de contravenţie în cel mult două luni de la data constatării.

Până la comunicarea efectivă a procesului-verbal, șoferii pot să circule cu aceeași mașină fără să mai primească și alte amenzi pentru lipsa rovinietei.

Potrivit OG 15/2002, cuantumul amenzii pentru lipsa rovinietei se calculează în funcţie de tipul vehiculului, în următoarele limite:

Vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare sau egal cu 12,01, cu minimum 4 axe (inclusiv): de la 3.000 lei la 4.500 lei

Vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare sau egal cu 12,01, cu maximum 3 axe (inclusiv): de la 2.750 lei la 3.000 lei

Vehicule de transport marfă cu 7,5 t mai mic decât MTMA mai mic decât 12,0 t şi Vehicule de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto): de la 1.750 lei la 2.250 lei

Vehicule de transport marfă cu 3,5 t mai mic decât MTMA mai mic sau egal cu 7,5 t / Vehicule de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) şi maximum 23 de locuri pe scaune (inclusive conducătorul auto): de la 1.250 lei la 1.750 lei

Vehicule de transport marfă cu 0 t mai mic decât MTMA mai mic sau egal cu 3,5 t: de la 750 lei la 1.250 lei

Autoturisme: de la 250 lei la 500 lei

Lista completă cu amplasarea tuturor celor 74 de puncte fixe pentru controlul rovinietei este disponibilă AICI.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net