Un grup de şapte persoane, format din două femei şi cinci copii, a fost dat dispărut de la domiciliu din data de 8 martie. Jandarmii montani le-au găsit pe cele două femei într-o peşteră din zona Mănăstirii Stânişoara din Parcul Naţional Cozia.


Joi, 19 martie, jandarmii montani din Călimăneşti - Vâlcea au găsit şapte persoane date dispărute de 11 zile, două femei şi cinci copii, scrie adevarul.ro.

Două femei s-au ascuns cu cinci copii, într-o peşteră

Cele două femei dispărute pe 8 martie au fost găsite într-o peşteră din zona Mănăstirii Stânişoara din Parcul Naţional Cozia.

Îşi montaseră un cort în fundul peşterii, unde dormeau claie peste grămadă, în condiţii greu de imaginat. Condiţiile erau mizere, mai ales pentru cei cinci copii care erau alături de cele două femei: una din judeţul Olt, iar cealaltă din Drăgăşani, judeţul Vâlcea.

 

Două femei cu cinci copii s-au ascuns într-o peşteră de pe Muntele Cozia, lângă Mănăstirea Stânişoara - Vâlcea

Temperaturile în zonă, pe timp de noapte, la munte, auz fost destul de scăzute. Poliţiştii au fost cei care au cerut ajutorul jandarmilor după 11 zile de căutări asidue. Au aflat de la turişti că în zonă se află un grup ciudat de copii şi femei şi le-au cerut colegilor să plece în căutarea acestora, intuind că sunt mari şanse să fie chiar persoanele pe care le căutau de atâta timp.

Coronavirus România. Fugarii stăteau ascunşi în peşteră

Jandarmilor montani le-a luat în jur de trei ore să găsească peştera de pe munte, în care fugarii stăteau ascunşi. Ce au găsit acolo i-a oripilat: „Ce-i aici, Doamne!” au exclamat când au văzut locul desprins parcă dintr-un film de groază: resturi adunate de pe urma turiştilor, lucruri aruncate la întâmplare, înşirate peste tot, haine atârnând pe pereţi laolaltă cu micuţul cort potrivit mai degrabă pentru două persoane decât pentru şapte.

Plus că în peşteră nici măcar nu se putea sta în poziţie verticală, ci trebuia să stai cocoşat. Femeile au refuzat să le spună jandarmilor motivul pentru care au recurs la acest gest, scrie adevarul.ro.

Cert este că, judecând după bagajele pe care le aveau asupra lor, nu era vorba despre o rătăcire, ci mai degrabă despre un gest premeditat. Femeile au vrut pur şi simplu să fugă şi să se ascundă cu copiii departe de lume. Aveau asupra lor bidoane cu apă, probabil luată de la izvoarele din zonă.

Nu este foarte clar cu ce se hrăneau, în schimb, nişte iconiţe erau puse pe jos, într-un soi de altar improvizat, semn că era vorba despre nişte persoane credincioase.

“Femeile şi copiii au fost conduşi în siguranţă de către jandarmi până la Mânăstirea Stânişoara, de unde au fost preluaţi de poliţişti şi conduşi la Poliţia Călimăneşti pentru continuarea cercetărilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Vâlcea, Teodora Cincă.

Citeşte şi:

5 reguli obligatorii pentru a-ţi proteja familia de coronavirus. Medic: "Nu lăsaţi copiii în grijă la bunici"

Scandal în Argeș între trei bărbaţi dintr-un centru de carantină. Sunt cercetaţi penal

 
 
Loading...
Citeste tot despre: