Coronavirus Tel Verde. Cum poți obține informații despre Covid-19

Ultima actualizare:

    Virusul ucigaş face victime de la o zi la altafoto: AFP
Virusul ucigaş face victime de la o zi la altafoto: AFP

Frica de coronavirus i-a făcut pe români să caute informații de pe orice sursă. Din păcate, au apărut peste noapte tot felul de sfaturi venite de la așa-zișii specialiști care sunt de fapt doar metode de a aduce panică în rândul oamenilor. Autoritățile au pus la dispoziția celor care vor să afle despre prevenirea îmbolnăvirii, un număr special TELVERDE, 0800800358. Însă acesta nu este număr de urgență.

Informațiile false despre coronavirus au apărut peste tot. Sunt distribuite prin intermediul Facebook, Whatsapp, e-mail sau alte rețele sociale. Pentru că virusul ucigaș a creat deja isterie în rândul românilor, mulți au tendința să creadă toate sfaturile false de pe Internet. Pentru a nu mări și mai mult panica, autoritățile au luat măsuri. Astfel, că pe lângă siteurile Ministerului Sănătății, Ministerului de Interne, al Centrului Național de Supraveghere și Controlul Bolilor transmisibile sau cel al Organizației Mondiale a Sănătății, acum există un număr special alocat doar pentru informare.

Linia Tel Verde a afost operaționată la nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății și, potrivit autorităților, este destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Tel verde coronavirus
Tel verde coronavirus

”Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19 pot apela numărul 0800800358.

Rugăm cetățenii să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia TELVERDE.

Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă.

Reiterăm faptul că linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetățenilor și nu este un număr de urgență!”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică pentru Coronavirus.

În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112.

Un român are coronavirus

Până în acest moment, pe teritoriul României a fost confirmat un singur caz de infectare cu virusul COVID – 19 ( noul coronavirus) și nu se poate vorbi de o epidemie.

Bărbatul care a contactat virusul a fost transportat la București, la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof.Dr. Matei Balș, este în stare bună și nu prezintă simptome specifice. El a fost în contact cu italianul care a petrecut cinci zile în țara noastră

Pacientul este total izolat de restul persoanelor din spital și se află în monitorizare, clinic și biologic. De asemenea, a fost extinsă ancheta epidemiologică pentru a identifica și testa persoanele cu care cetățeanul român purtător al virusului a intrat în contact.

În prezent, la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof.Dr. Matei Balș sunt în lucru un număr de 17 probe biologice.

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul coronavirus, autoritățile naționale cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația la nivel național și internațional.

În acest moment, un număr de 99 de persoane se află în carantină, iar 5667 persoane sunt monitorizate la domiciliu.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 163 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 59) cu privire la Coronavirus.

Citește și: 

Leac pentru coronavirus din plasma persoanelor care s-au vindecat?

Misterul virusului ucigaș. De ce coronavirusul îi ocolește pe copii

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net