Criminal la 17 ani. Şi-a ucis tatăl cu toporul

Ultima actualizare:

    Ionuţ Florin Barbu, de 17 ani, și-a ucis tatăl cu toporulFOTO: Diana Frîncu
Ionuţ Florin Barbu, de 17 ani, și-a ucis tatăl cu toporulFOTO: Diana Frîncu

O crimă şocantă a fost descoperită marţi, 24 octombrie, în comuna prahoveană Păcureţi. Suspectul este Ionuţ Florin Barbu, un adolescent de 17 ani, care și-ar fi omorât tatăl cu un topor, apoi i-a cusut rana pentru a ascunde urmele cumplitei fapte.

Crima s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, dar autorităţile au aflat abia luni (23 octombrie), când medicul de familie din comună a fost vigilent şi nu a emis certificatul de deces până ce nu a făcut propriile verificări, scrie adevarul.ro.

Surse apropiate de anchetă spun că Ionuţ, elev în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic Bălţeşti, era ţinut din scurt de tatăl său, care nu-i permitea să petreacă prea mult cu prietenii. Aşa s-a întâmplat şi sâmbătă seară când, la o partidă de fotbal fiind, Ionuţ a fost sunat constant de tatăl său care îl avertizase că, dacă nu ajunge acasă la o oră decentă, va încuia uşa şi îl va lăsa să doarmă afară. Ionuţ nu a luat în considerare ameninţările tatălui, însă, când a ajuns acasă, aproape de miezul nopţii, a avut surpriza să găsească uşa încuiată. Mama sa a fost cea care l-a ajutat să intre în casă, pe geam, relatează adevarul.ro.

Mama lui Ionuţ Florin Barbu povesteşte că fiul său, principal suspect al crimei, a încercat să ascundă crima. Pungile cu vată şi pansamente cu care Florin a şters rana tatălui său au rămas pe patul în care şi-a găsit sfârşitul bărbatul.


    Mama lui Ionuţ Florin Barbu l-a ajutat să ascundă urmele crimeiFOTO: adevarul.ro
Mama lui Ionuţ Florin Barbu l-a ajutat să ascundă urmele crimeiFOTO: adevarul.ro

”I-am dat drumul la geam pe la bucătărie şi a intrat în casă. Şi zice: Mamă, acum m-am liniştit, dar ce-o fi avut de gând, nu mi-a spus. Bâţâia...S-a aşezat în pat şi l-a apucat tremuratul. El îl mai certa, îl mai suna, că aşa e tata, îţi poartă de grijă. Vă daţi seama, era copil singur la părinţi. Ce a avut în seara aia, nu pot să vă spun, că nu ştiu. L-a omorât! A venit la bucătărie şi mi-a zis: că l-a omorât şi eu am rămas trăsnită, n-am mai putut să mă mai controlez. M-am dus, l-am mişcat. N-am mi avut ce să mai înviez. După ce l-a omorât a plecat, s-a dus cu prietenii şi a băut şi pe mine m-a lăsat cu mortul în casă”, a declarat mama tânărului principalul suspect al crimei, citată de adevarul.ro.

După comiterea faptei, Florin şi mama sa au încercat să şteargă urmele crimei în speranţa că nimeni nu-şi va putea da seama ce se întâmplase în casa familiei Barbu. Tânărul, cu mult sânge rece, a luat tampoane de vată şi a şters de sânge rana făcută de lama toporului, ba mai mult a şi cusut plaga. Femeia a încercat şi ea să-şi ajute copilul şi a acceptat să spele totul în jur atât cât a putut, inclusiv hainele victimei, dar şi pe cele ale fiului său. Sângele însă s-a îmbibat în podeaua din lemn şi în salteaua patului în care dormea victima atunci când a fost ucisă. Totul a fost acoperit cu covoare şi cu pături pentru a nimeni să nu observe. Urmele de sânge nu au putut fi şterse de la locul crimei

A doua zi, fiul şi mama sa au cumpărat un coşciug şi s-au pregătit de cele creştineşti, ca şi când bărbatul ar fi murit din cauze naturale şi chiar au chemat vecinii la priveghi. Totul s-a terminat atunci când Florin a mers la medicul de familie pentru a obţine documentele necesare în astfel de cazuri, însă doctorul a refuzat să facă acest lucru, suspectând că este ceva necurat la mijloc. Acesta a fost cel care a şi alertat autorităţile. Poliţia a venit la uşa familie Barbu luni dimineaţă, iar când au verificat cadavrul bărbatului au descoperit rana de la cap şi apoi urmele de sânge de pe podea, scrie adevarul.ro.

Mama suspectului recunoaşte acum că a făcut totul din milă pentru fiul ei, sperând că autorităţile nu vor afla despre crimă. “Era clasa a XI-a şi trebuia să facă pe a XII-a şi apoi să dea şi el Bac-ul. Acum dă Bac-ul la puşcărie, ce să-i fac!”, a spus femeia.

Ionuţ Florin a fost reţinut pentru 24 de ore, luni noapte, iar marţi a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net