Cuib de barză mutat prin ordin de ministru, în Balș. O localnică a reclamat că pasărea îi murdărea acoperișul și curtea

Ultima actualizare:

    Mutarea cuibului de barză a durat câteva oreFoto: adevarul.ro
Mutarea cuibului de barză a durat câteva oreFoto: adevarul.ro

Pasăre de bun augur și îndrăgită de lume, despre barză se spune că poate prevesti belșugul, norocul, sănătatea și chiar soarta omului. Nu de aceeași părere a fost și o olteancă din Balș, care a cerut mutarea unui cuib de barză de locuința sa, pe motiv că face multă mizerie în gospodăria ei.

Cuibul de barză din localitatea Balș, județul Olt, a fost mutat de pe un stâlp pe altul, azi dimineață. Relocarea acestuia s-a făcut cu personal tehnic de specialitate, în prezenţa unui reprezentant al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Olt. Operațiunea a durat câteva ore, scrie adevarul.ro.  

Femeia a reclamat că nu mai suportă să aibă lângă gospodăria sa un cuib de barză. ”A reclamat că barza îi murdărea acoperişul casei, îi murdărea ce scotea prin curte şi a făcut toate demersurile necesare pentru a obţine ordinul Ministrului Mediului”, au declarat reprezentanţii Protecţiei Mediului din Olt. Astfel, prin Ordinul nr. 500/2021 pentru aprobarea relocării unui cuib de barză (Ciconia ciconia) de pe raza localităţii Balş s-a aprobat ”relocarea unui cuib de barză (Ciconia ciconia) din localitatea Balş, judeţul Olt, în vecinătatea locului unde se află actualul cuib, pe o platformă artificială construită de RENEL Olt”.  

Dacă acest cuib ar fi fost mutat fără ordonul Ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, România risca să fie sancţionată de Uniunea Europeană care interzice intervenţia umană asupra habitatului acestor specii protejate prin lege.

Citește și:

Prima barză cu «buletin» de Bucureşti

Mută cuibul berzei prin ordin de ministru

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net