Cum a ajuns Liviu Dragnea să-l propună pe Sorin Grindeanu premier

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu, la conferința de presă Foto: captură DIGI24
Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu, la conferința de presă Foto: captură DIGI24

Potrivit unor surse din şedinţa PSD, până şi Sorin Grindeanu a fost luat prin surprindere de hotărârea lui Liviu Dragnea de a-l propune premier. Cu o zi înainte, Dragnea se arăta împotriva oamenilor din Sistem, dar a sfârşit prin a propune un absolvent al Academiei SRI.

Toţi liderii PSD au votat „pentru“, mai puţin Codrin Ştefănescu, care a insistat ca Liviu Dragnea să fie premier, deşi legea îi interzice, scrie adevarul.ro.

Culisele propunerii

Surse din PSD au declarat pentru „Adevărul“ că Sorin Grindeanu a aflat direct în şedinţă că el va fi alesul lui Liviu Dragnea. De altfel, chiar Liviu Dragnea a fost cel care l-a propus, oficial, în faţa partidului, pe Grindeanu pentru Palatul Victoria.

„Liviu ne-a spus că Sorin e loial partidului, ne-a mai spus că îl preferă pe el pentru că are siguranţa că nu va crea un pol de putere în partid“, au relatat sursele citate. Practic, Dragnea s-a asigurat că Sorin Grindeanu nu-i va sufla partidul când va ajunge să deţină puterea. De altfel, Sorin Grindeanu a recunoscut că va avea „o relaţie de subordonare faţă de Liviu Dragnea“ atât timp cât va conduce Guvernul.

Şi e foarte probabil să rămână în fruntea Executivului puţin timp, mai exact câteva luni, până când Legea de funcţionare a Guvernului, care interzice unui condamnat penal să facă parte din Guvern, va fi modificată de majoritatea PSD din Parlament.

De altfel, Liviu Dragnea a recunoscut că ţinteşte încă la şefia Guvernului. „Nu pot să renunţ pe viaţă la intenţia de a fi premier, pentru că mi s-ar părea o prostie. Oricine de aici poate ajunge premier la un moment dat. Nu am renunţat la această idee, vă spun foarte cinstit“, a admis liderul PSD.

Cine este Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu este născut în 5 decembrie 1973, la Caransebeş, este absolvent al Universităţii de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia Informatică (1992 - 1997), apoi, timp de un an, a urmat studii aprofundate, specializarea Baze de Date, Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia înformatică. În 1999 a avut o bursă Tempus pe o perioadă de 3 luni la Universitatea Bologna - Italia, în domeniul statistică socială, iar în 2001 a făcut specializări în domeniul: Educaţia adulţilor la Institutul für Erwahscnenbildung din Frankfurt - Germania, Universidade de Aveiro, Portugalia, Metropolitan Leeds University, Marea Britanie.

În perioada octombrie 1998 - octombrie 2000 a fost preparator la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, apoi timp de un an a fost asistent la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, din noiembrie 2001până în ianuarie 2004 a fost director la Direcţia pentru Tineret şi Sport Jud. Timiş, în următorii trei ani a deţinut funcţia de director general adjunct la Delpack Invest SRL, timp de câteva luni, în 2008, a fost director SC Ahm Smart SRL, iar din iunie 2008 până la alegerea ca deputat a fost viceprimar la Primăria Timişoara.

Scurt mandat de ministru

În 2012, acesta a fost reales deputat, fiind membru al Comisiei de control parlamentar al SRI în perioada 2013-2014. În 2013, Grindeanu a urmat un Program postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională în domeniul Ştiinţe Militare, Informaţii şi Ordine Publică, la Academia Naţională de Informaţii, potrivit „România Curată“. În perioada decembrie 2014- noiembrie 2015, Sorin Grindeanu a ocupat funcţia de ministru pentru Societatea Informaţională. În anul 1996, Grindeanu s-a înscris în PDSR, care ulterior a devenit PSD, ocupând mai multe funcţii. Din anul 1998 până în 2001 a fost vicepreşedinte la organizaţia de tineret a PSD Timiş, din 2002 a fost membru în Biroul Executiv judeţean al PSD Timiş şi membru în Consiliul Naţional al TSD.

În anul 2003 a fost ales preşedinte executiv al PSD Timiş, iar în 2005 a fost ales preşedinte al PSD Timişoara şi prim-vicepreşedinte al PSD Timiş. În anul 2015 a fost ales preşedintele PSD Timiş, funcţie pe care o ocupă şi în prezent.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net