Cum a introdus ministrul Justiției ordonanța buclucașă în ședința de guvern

Ultima actualizare:

    foto: arhiva personală
foto: arhiva personală

Executivul Grindeanu a desecretizat, la cererea societății civile, ședința de Guvern din 31 ianuarie 2017, când cabinetul a aprobat ordonanța de urgență contestată vehement de sute de mii de tineri în stradă. Din documentul făcut public de Guvern aflăm că minstrul Justiției, Florin Iordache, a fost cel care a cerut premierului să accepte suplimentarea ordinii de zi cu trei noi proiecte de hotărâri. Iată ce l-a întrebat Sorin Grindeanu.

Prim-ministrul Sorin Grindeanu pare singurul actor important din cabinet care nu știa pe 31 ianuarie ce urma să aprobe. Ministrul Justiției, Florin Iordache, îi cere lui Grindeanu acordul de a suplimenta ordinea de zi cu trei noi proiecte de ordonanță. Iată care a fost reacția premierului, așa cum reiese din stenograma ședinței de guvern:

„Domnule prim-ministru, vă rog să suplimentăm ordinea de zi cu trei proiecte. Este vorba, primul dintre ele, sau două dintre ele fac parte din pachetul de legi care vizează evitarea unei hotărâri pilot de la CEDO. Şi aici discut de proiectul de lege privind graţierea unor pedepse. Nu am avut nevo... Cel de al doilea este proiect de lege pentru completarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate. La acest proiect de lege am avizul domnului ministru de externe, domnul Meleşcanu. Şi cel de-al treilea, vă rog să suplimentăm şi cu cel de-al treilea. Este vorba de proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Codului penal şi a Codului de procedură penală”, a spus ministrul Justiţiei, Florin Iordache, în timpul şedinţei Executivului din seara zilei de 31 ianuarie 2017.

Premierul Grindeanu l-a întrebat dacă cele trei proiecte au avizele necesare.

„Binenţeles!'”, a răspuns Iordache. „Toate procedurile care sunt cerute?”, a întrebat Grindeanu, iar răspunsul ministrului Justiţiei a fost afirmativ. Sorin Grindeanu l-a întrebat şi pe secretarul general al Guvernului dacă proiectele au toate avizele.

„Domnule prim-ministru, din punct de vedere tehnic toate avizele sunt luat”', a dat asigurări Mihai Busuioc, secretarul general al Guvernului.

Punctual, când au ajuns la proiectul de ordonanţă privind codurile penale, premierul a mai întrebat o dată dacă toate procedurile sunt îndeplinite şi are toate avizele, Florin Iordache a mai dat o dată asigurări că totul este în regulă.

Avizul CSM ataşat OUG 13 este cel negativ dat pe forma anterioară a proiectului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net