Portugalia este cea mai vaccinată țară din lume. Peste 85% din populație este imunizată. Viceamiralul Henrique Gouveia e Melo, coordonatorul campaniei de vaccinare, i-a explicat lui Valeriu Ghoerghiță cum a reușit să-i convingă pe portughezi să se vaccineze în număr mare.


Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a avut o discuție prin videoconferință cu viceamiralul Henrique Gouveia e Melo, șeful campaniei de vaccinare din Portugalia, țara cu cea mai mare rată de vaccinare din lume.

Mesajul viceamiralul Henrique Gouveia e Melo către portughezi: ”Toți vor fi vaccinați, unii de virusul periculos, alții de vaccinul sigur”

Gouveia e Melo a spus că mesajul său pentru portughezi a fost că toți oamenii se vor vaccina până la urmă, „fie cu virusul periculos, fie cu vaccinul sigur”.  

În plus, a precizat că  Portugalia și-a axat campania de vaccinare pe trei piloni principali: leadership, campania de comunicare și organizarea efectivă a procesului de vaccinare.

valeriu-gheorghita.jpg

Medicul militar Valeriu Gheorghiță a avut o discuție prin videoconferință cu omologul său portughez
Medicul militar Valeriu Gheorghiță a avut o discuție prin videoconferință cu omologul său portughez

”În ceea ce privește leadershipul, au avut loc mai multe întâlniri cu reprezentanții asociațiilor profesionale de medici, asistenți, farmaciști, precum și cu asociațiile de pacienți cu boli cronice și s-au stabilit principalele elemente de mesaj, care să fie susținute public într-o manieră unitară”, a explicat viceamiralul.

Viceamiralul Henrique Gouveia e Melo: ”A fost o adevărată campanie militară împotriva virusului” 

Totodată, Henrique Gouveia e Melo a vizitat de mai multe ori centrele de vaccinare și a interacționat cu populația, reușind să transforme campania de vaccinare într-o adevărată „campanie militară împotriva virusului”, folosind toate „armele” medicale și științifice posibile.

Rezultatul a fost mobilizarea întregii țări în lupta împotriva pandemiei. 

Refuzul vacinării în rândul portughezilor a scăzut de la 40% la 2%

Scopul campaniei din Portugalia a fost de a schimba mentalitatea populației față de vaccinare, reușind să scadă procentul de persoane care refuzau vaccinarea, de la 40%, la doar 2%. 

„Mesajul meu pentru populație a fost foarte simplu. Toți oamenii vor fi vaccinați până la urmă, unii de virusul periculos, impredictibil și cu efecte devastatoare, iar alții de vaccinul sigur, predictibil și eficient. Nu trebuie să ne întoarcem în trecut, ci să privim spre viitor cu încredere, având în vedere că vaccinurile sunt cele care ne-au protejat și au prelungit speranța de viață.  La noi, dezinformarea a fost combătută mediatic de întreaga comunitate medicală și portughezii au înțeles că nu trebuie să susțină, să promoveze și să încurajeze mesaje împotriva sănătății și normalității”, a menționat viceamiralul portughez.

Citește și: 

Portugalia și-a atins mai devreme obiectivul de vaccinare. 70% din populație a fost imunizată

Nu credeau în COVID, dar s-au răzgândit: „Ne-am vaccinat pentru copiii noștri!”

 

 

 
 
Loading...