Există un mit care spune că mâncărurile de post n-ar fi la fel de gustoase ca cele „de dulce”. Și că dacă renunţi la ouă sau la lapte clătitele nu mai sunt la fel de bune. Ei, bine, clătitele de post se topesc în gură dacă înlocuiți câteva ingrediente.


Clătitele de post de prepară aproape la fel ca cele cu lapte și ou, doar că trebuie să înlocuiţi nişte ingrediente, scrie adevarul.ro.

Cum se prepară clătitele fără lapte şi ou

Renunţăm la ouă şi lapte şi folosim apă minerală. Dacă n-ar fi post, am putea să înlocuim apa minerală cu bere. Apa minerală mai poate fi înlocuită cu lapte de soia.

Ingrediente

O cană de apă minerală carbogazoasă, o cană de făină, o linguriţă de zahăr (nu-i obligatoriu), 50 de ml de ulei şi o lingură de zahăr vanilat şi un praf de sare.

Dacă vreţi ca aluatul să iasă pufos, puteţi să puneţi o linguriţă de praf de copt.

Mod de preparare

Toate ingredientele se amestecă într-un bol. Uleiul este necesar pentru face aluatul mai fraged şi are grijă ca clătitele să nu se prindă de tigaie.

Dacă compoziţia este prea groasă, puteţi să mai puneţi apă minerală.

Dacă-i prea subţire, se rezolvă cu făină.

Dacă vreţi mai multă aromă, puteţi să puneţi puţină esenţă de migdale, portocale sau lămâie, după preferenţă.

Tigaia trebuie încinsă în prealabil. Dacă n-aţi pus ulei în compoziţie, puteţi să puneţi un strop în tigaie.

Umplutura ţine doar de imaginaţia şi preferinţele consumatorului. Puteţi să le umpleţi cu magiun, dulceaţă, miere de albine, zahăr pudră, miere şi banane, ciocolată de post.

Citește și:

Ardei umpluţi de post. Reţeta măicuţelor de la Mănăstirea Prislop

Postul Crăciunului. Cele mai bune sarmale de post cu orez, reţeta Sandei Marin

 
 
Loading...