Dacă nu ne-aţi luat acasă, acum ne omoară!

Ultima actualizare:

    În jur de 150.000 de  câini aşteaptă să ajungă  în casele sau în curţile  dumneavoastră (Fotografii: Reuters / Click!)
În jur de 150.000 de câini aşteaptă să ajungă în casele sau în curţile dumneavoastră (Fotografii: Reuters / Click!)

„Legea lui Ionuţ” se aplică, de miercuri, în mai multe oraşe din ţară. Doar în Bucureşti, 221 de câini fără stăpân au fost ucişi în prima zi. Autorităţile spun că au fost nevoite să recurgă la această măsură din cauza lipsei spaţiului din adăposturi.

Răzvan Băncescu, reprezentantul ecarisajului bucureştean, a explicat că 1.000 de câini vor avea aceeaşi soartă în următoarele zile deoarece sunt de prea mult timp în bazele Administraţiei pentru Supravegherea Animalelor şi nimeni nu îi vrea.

„La ora actuală avem 1.670 de maidanezi în trei adăposturi dar adopţiile au scăzut foarte mult. Ieri de exemplu echipele noastre de prinzători au capturat 97 de câini de pe străzi şi au fost adoptaţi doar 7", a explicat Răzvan Băncescu decizia de începere a eutanasierii maidanezilor.

Patrupedele sunt ucise prin injectare iar operaţia este făcută potrivit reprezentantului Municipalităţii, în camere speciale, la sediul adăposturilor Administraţiei pentru Supravegherea Animalelor din Bd Pallady şi din comuna giurgiveană Mihăileşti.

„De eutanasiere se ocupă medici veterinari din cabinetele cu care avem contract pentru sterilizare. Nu toţi au acceptat să se implice, dar mai mult de jumătate au zis da" a anunţat Băncescu. Acesta a arătat ieri presei noul adăpost de maidanezi din comuna Bragadiru, închiriat de la Administraţia Penitenciarelor şi unde pe post de îngrijitori sunt 15 deţinuţi.

„Deocamdată aici sunt 600 de câini dar putem aduce până la 1.600 de exemplare" a anunţat Băncescu. Deşi este deschis adopţiilor de luni, 17 februarie nici un câine de aici nu şi-a găsit încă un stăpân.

Procedura de eutanasiere durează numai câteva secunde. Potrivit medicilor veterinari, se fac două anestezice puternice, care permit eutanasierea în condiţii de zero stres, zero durere. Dacă sunt făcute intravenos, efectul este aproape instantaneu. Apoi se administrează T61, care opreşte respiraţia pe loc. În aceste condiţii, într-o zi normală de lucru, pot fi eutanasiaţi mii de căţei. Operaţiunea costă circa 150 de lei pentru un căţel de 10 kilograme.

În 2 septembrie 2013, Ionuţ Anghel (4 ani) a fost sfâşiat de o haită de maidanezi pe un teren din apropierea Parcului Tei din sectorul 2 al Capitalei. Ionuţ şi fratele său mai mare, Andrei, au mers cu bunica să se joace în parc. Ei s-au pierdut de femeie şi au fost atacaţi de câini. Ionuţ a sfârşit în colţii fiarelor, în timp ce fratele mai mare a reuşit să fugă. În urma tragediei, parlamentarii au votat legea privind eutanasierea câinilor fără stăpân, dacă în 14 zile nu sunt revendincaţi sau adoptaţi.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net