Dai un ban, dar ştii că nu-l mai ai! Poiana Braşov, mai scumpă decât staţiunile din Austria

Ultima actualizare:

    Poiana Brasov, o destinaţie pe cât de frumoasă, pe atât de costisitoareFoto: "Adevărul"
Poiana Brasov, o destinaţie pe cât de frumoasă, pe atât de costisitoareFoto: "Adevărul"

Dacă vreţi să petreceţi Revelionul în Poiana Braşov, trebuie să scoateţi din buzunar 800 de euro de persoană. În Austria sau Bulgaria puteţi avea parte de preţuri mult mai mici.

Poiana Braşov este cea mai scumpă staţiune de schi din România, dar şi cea mai aglomerată. La hotelurile de 4 şi 5 stele din staţiune, sejurul de Revelion pleacă de la 800 de euro de persoană şi poate depăşi 1.000 de euro. Pachetul include cinci nopţi de cazare începând cu 28 decembrie, demipensiune sau pensiune completă, dar şi petreceri în fiecare seară. Tematica este variată, de la petreceri tradiţionale româneşti la petreceri ca la Bollywood, dar şi seri cu muzică de pian. Hotelierii oferă meniuri româneşti, dar şi din bucătăria internaţională, iar muzica este live. În pachet intră gratuit accesul la SPA, piscină, sală de fitness, dar şi cluburi de joacă pentru copii. De asemenea, turiştilor li se oferă şi transport gratuit la pârtiile de schi.

"E o destinaţie cerută"

Preţurile sunt mai mici la hotelurile de 2 şi 3 stele, pleacă de la 400 de euro de persoană şi ajung la 600 de euro de persoană. Pachetele sunt tot pentru cinci nopţi, cu demipensiune şi masă festivă de Revelion şi 1 ianuarie 2017. „Poiana Braşov este o destinaţie cerută, întrucât turiştii care vin aici de Revelion o fac şi pentru schi. În Poiana Braşov este cel mai mare domeniu schiabil din România, pârtiile sunt mereu în stare perfectă, iar asta contează”, spune Cristian Rogozea, reprezentant al unei agenţii de turism. “Poiana Braşov se adresează unui segment de lux şi oamenilor care preferă hotelurile de 4 şi 5 stele. Gradul de ocupare este deja undeva la 25-30%, iar ofertele s-au lansat doar de câteva zile“, adaugă Rogozea.

Austria şi Bulgaria, preţuri cumsecade


    Vacanţa de iarnă în Austria, o alternativă de luat în seamăFoto: 123RF
Vacanţa de iarnă în Austria, o alternativă de luat în seamăFoto: 123RF

Excursiile de Revelion în staţiunile de schi din Bulgaria sau Austria, dar şi în marile capitale europene sunt mai ieftine decât în Poiana Braşov. Staţiunea Bansko din Bulgaria, similară ca dotări cu Poiana Braşov, este preferata românilor. Aici un sejur de cinci zile, all inclusive, costă de Revelion între 500 şi 700 de euro de familie (două persoane). Şi în Austria, un sejur de cinci nopţi cu prilejul Revelionului costă între 700 şi 1.000 de euro, dar tot de familie, nu de persoană. Se oferă transport, mic dejun, petrecere de Revelion, dar şi ski-pass, astfel că turiştii nu vor avea cheltuieli suplimentare pe pârtie.

La Viena sau Budapesta, de exemplu, o vacanţă de trei zile cu transport, cazare, mic dejun şi masă de Revelion costă 200 - 300 de euro de persoană.

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net