Dan Şova a scăpat de arestul la domiciliu

Ultima actualizare:

    Dan Șova a fost arestat preventiv din 14 decembrie și până în 22 ianuarie, după care a fost închis la domiciliu
Dan Șova a fost arestat preventiv din 14 decembrie și până în 22 ianuarie, după care a fost închis la domiciliu

Dan Şova va fi judecat sub control judiciar. Asta a decis în urmă cu puțin timp Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce a judecat contestaţia procurorilor DNA.

A fost reținut, arestat preventiv, iar apoi arestat la domiciliu. De astăzi, însă, a redevenit un om liber și va fi judecat în continuare sub control judiciar, după cum a stabilit astăzi magistratul. Fostul ministru al Transporturilor este trimis în judecată în dosarul CET Govora, fiind acuzat de trafic de influenţă, infracţiune în urma căreia ar fi obţinut 100.000 de euro prin intermedierea unor contracte juridice cu o societate de stat.

Cu banii obținuți ilegal, acesta și-a cumpărat o vilă.

Și-a tras vilă cu banii din șpagă

Potrivit anchetatorilor, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al centralei de energie termică CET Govora, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unor contracte de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contracte de tip abonament lunar, lde 10.000 euro/lună.

Consultață juridică de 10.000 de euro pe lună

Astfel, în urma demersurilor întreprinse de Dan Şova pe lângă Mihai Bălan, în lunile decembrie 2011, respectiv mai 2013, acesta din urmă a încheiat două contracte de consultanţă cu firma de avocatură reprezentată de martorul denunţător, iar în perioadele ianuarie - octombrie 2012 şi respectiv iunie 2013 - august 2014 a avizat, din partea CET Govora, plăţile efectuate în baza celor două documente, cu încălcarea prevederilor legale şi a normelor interne de funcţionare a societăţii respective.

Încheierea unor astfel de contracte de consultanţă nu-şi găsea justificarea, întrucât, la acea vreme, CET Govora dispunea de un departament juridic în care îşi desfăşurau activitatea şase jurişti, iar problematica dosarelor aflate în lucru nu impunea asistenţă din partea vreunei societăţi de avocaţi, arată procurorii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net