David Nicolas Parpale (10 ani), elev în clasa a III-a la Şcoala nr. 13 ”Ştefan cel Mare din Galaţi”, este unul dintre copiii geniali ai României. Nicolas este pasionat de realizarea desenelor. Micuţul este expert şi în Lego, jocul educaţional care permite realizarea unui număr infinit de construcţii. Bravo!


La doar 10 ani, David Nicolas Parpale este elev la Şcoala de Arte din Galaţi, la secţia de grafică, scrie adevarul.ro.

Desenează foarte mult, în special personaje din filme şi jocuri. ”Desenele mele sunt foarte realiste, exact ca în viaţa reală”, spună băiatul, citat de adevarul.ro.

David are 10 ani și este unul dintre copiii geniali ai României

David uimeşte mai ales prin faptul că a scris până acum numeroase limbaje de programare pentru un robot educaţional.

david-copil_genial-galati.jpg

david-copil_genial-galati
David uimeşte mai ales prin faptul că a scris până acum numeroase limbaje de programare pentru un robot educaţional
FOTO: adevarul.ro

Acesta are un soft care permite utilizatorului să creeze diverse aplicaţii, iar copilul de 10 ani a scris limbaje de programe complexe, prin care robotul îl recunoaşte după trăsăturile faciale, îl salută, ridică greutăţi şi le deplasează în diverse locuri, iar apoi revine la locul de plecare.

Pasiunea pentru desen a moştenit-o de la mama sa, care pictează, în timp ce atracţia pentru roboţi şi programare vine de la tatăl său, care este inginer.

David a pornit de la 6 ani, cu un program numit ”Lego Education”, care foloseşte un soft numit ”We do”. Practic, a început să realizeze diverse construcţii prin intermediul pieselor de Lego folosindu-şi imaginaţia.

A realizat apoi un joc de fotbal şi diverse animale, pe care le punea în mişcare prin codurile de programare pe care le-a conceput special pentru ele. David scrie acum limbaje de programare extrem de complicate, pe care şi olimpicii la informatică ar reuşi cu greu să le înţeleagă, scrie adevarul.ro.

Citește și:

Calculează viteza mașinilor în minte. Este olimpic la Fizică, Chimie şi Matematică

Ea este fata de la ţară cu 10 la Evaluarea naţională. A terminat gimnaziul cu media maximă

 
 
Loading...
Citeste tot despre: