De ce a explodat fabrica de pâine din Brașov?

Ultima actualizare:

    Explozia a avut loc joi seară,în timpul unui meciFoto: fresh24.ro
Explozia a avut loc joi seară,în timpul unui meciFoto: fresh24.ro

Explozia de la fabrica de pâine Vel Pitar din Braşov s-ar fi produs din cauza nerespectării concentraţiei pulberilor de făină emanate în spaţiu închis, potrivit primelor cercetări la faţa locului, informează Mediafax.

„Se pare că explozia s-a produs din cauza pulberilor emanate de la făina care era în proces de producţie, corelate cu ventilaţia care nu a fost dimensionată la capacităţile specifice calităţii de făină prelucrată”, a declarat primarul municipiului Braşov, George Scripcaru.

Potrivit specialiştilor, în cazul în care, dacă nu sunt îndeplinite anumite condiţii în timpul procesului de producţie, în spaţiu închis, vaporii de la făină care ajung la o anumită temperatură pot produce o explozie.

Totuşi, cauzele producerii exploziei sunt în curs de investigare, iar reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov sunt rezervaţi în a oferi, la ora actuală, o cauză probabilă.

Dintre cele şase persoane care au ajuns la spital, trei persoane au fost internate la secţia de Chirurgie plastică cu arsuri pe corp, două sunt în stare mai gravă după ce au suferit arsuri ale căilor aeriene şi sunt internate la Terapie Intensivă.

Bărbatul scos de sub dărâmături, cu arsuri pe corp şi politraumatisme în urma prăbuşirii, a murit vineri dimineață, pe masa de operație.

Explozia de la Braşov, urmată de incendiu, s-a produs la fabrica de pâine Vel Pitar, situată în apropierea Stadionului Tineretului din Brașov, cu câteva minute înainte de finalul meciului FC Braşov - CSM Râmnicu Vâlcea din Liga a II-a de fotbal. Flăcările uriașe au fost surprinse în direct de camerele video de la Stadionul Tineretului din Brașov.

Stelian Rechiţean, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, a declarat, joi seară, că în momentul producerii exploziei de la fabrica de pâine Vel Pitar, în clădire se aflau în total 11 persoane, una dintre acestea nefiind angajată a unităţii de panificaţie, ci fiind venită din exterior cu treabă, cel mai probabil pentru a lua făină.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net