Deputatul USR Cosette Chichirău a fost jignită de senatatorul PSD Şerban Nicolae în plenul Parlamentului, miercuri. Deşi cuvintele pe care Nicolae au fost dure şi catalogate drept "limbaj de cartier", cei prezenţi nu au avut nicio reacţie.


Invitată la Digi24, Cosette Chichirău a fost întrebată de părere are despre această lipsă de reacţie, mai ales că în spatele lui Nicolae se aflau mai multe femei, care au ignorat complet cuvintele acestuia. Deputata crede că „probabil şi acestea au fost intimidditate”.

„E un comportament uzual pentru Şerban Nicolae, la Senat sunt plângeri la adresa lui, Tăriceanu refuză să le dezbată. Eu voi cere suspendarea lui Şerban Nicolae pentru şase luni”, a adăugat Cosette Chichirău.

florin_iordache.jpg

florin iordache
Florin Iordache este președintele Comisiei speciale pentru legislația din domeniul Justiției
Foto: arhivă personală

Ea a ţinut să precizeze că acest timp de comportament demonstrează că nu există dezbatere în Parlament, ci un început de dictatură. 

„Multă lume a reacţionat, mii de oameni au transmis mesaje de încurajare. Şerban Nicolae nu e reprezentativ pentru România, nici pentru PSD. Parlamentarilor USR nu li s-a permis să-şi susţină punctul de vedere. L-am întrebat pe Şerban Nicolae ce căuta acolo, voiam să ştiu dacă e acolo să ne intimideze sau să îşi îndemne colegii să voteze cum vrea grupul. Filmarea este relevantă pentru că arată că în Parlament nu e o dezbatere adevărată, că o majoritate interpretează acest vot majoriatr ca un cec în alb, arată încălcarea Constituţiei şi alunecarea României spre dictatură, Rusia şi Turcia. Vedem că oamenii care sunt în Parlament folosesc un limbaj absolut inadmisibil”, a declarat Cosette Chichirău la Digi24.

loading...
Loading...