Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia premierului Victor Ponta, vineri (5 iunie), după ce acesta a fost audiat de către DNA. Deşi în luna martie prim-ministrul a declarat că va renunţa la funcţie, în cazul în care este anchetat, Ponta a scris pe pagina lui personală că nu are de gând să facă acest lucru.


Victor Ponta a anunţat vineri (5 iunie) că este considerat suspect de către DNA în dosarul Şova, pentru activitatea de avocat din 2007-2008 şi pentru faptul că este în conflict de interese deoarece l-a propus ministru pe acesta.

Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat, anunţă DNA.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut public să demisioneze, după ce a avut o discuţie cu acesta. Însă Victor Ponta şi-a făcut cunoscută opinia pe contul să personal de Facebook.

declaratie_ponta.jpg

mesaj ponta
Mesajul publicat de Victor Ponta
Foto Facebook

Am avut cu Președintele Iohannis o discuție instituțională extrem de corectă și civilizată! Respect poziția sa publică, dar am fost numit în funcție de Parlamentul României și doar Parlamentul poate să mă demita! Cred că respectarea principiilor constituționale este esențială pentru societatea noastră și în niciun caz nu pot accepta că un procuror DNA este deasupra Parlamentului, Guvernului și cetățenilor acestei țări! Asta ar însemna dictatură și cred că la peste 25 ani după 1989 ar fi o mare eroare pentru noi toți!”, a scris premierul.

Este prima dată în 25 de ani, în care este urmărit penal un prim-ministru în funcţie, în România. Preşedintele Klaus Iohannis a spus că este o situaţie imposibilă pentru ţară.

"Astăzi, Direcţia Naţională Anticorupţie a comunicat public că primul-ministru Victor Ponta este învinuit de fapte penale. După părerea mea, este o situaţie imposibilă pentru România ca primul-ministru să fie învinuit de fapte penale. Pe de altă parte, pentru România, cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla acum este o criză politică. Având în vedere toate acestea, solicit demisia primului-ministru Victor Ponta. Aceste consideraţiuni şi solicitarea de demisie le-am comunicat primului-ministru într-o discuţie pe care am avut-o acum câteva minute", a precizat Iohannis.

 

 

 
 
Loading...