De ce sunt românii victime sigure ale virusului ucigaş. Explicația specialiștilor

Ultima actualizare:

    Specialiştii spun că ţara noastră este în topul mortalităţii COVID-19, cu 3,1 decese la 100.000 de locuitoriFoto: Mediafax
Specialiştii spun că ţara noastră este în topul mortalităţii COVID-19, cu 3,1 decese la 100.000 de locuitoriFoto: Mediafax

Nu avem atât de multe cazuri de COVID-19 ca alte ţări europene, dar avem cele mai multe decese! Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a explicat că România are cea mai mare rată a deceselor provocate de COVID-19 din Uniunea Europeană din cauză că pacienţii sunt din categoria persoanelor cu comorbidităţi şi din cauza capacităţii sistemului de sănătate din ţară.

„Este îngrijorător, pentru că, după România, urmează la distanţă apreciabilă Bulgaria, cu 1,5 decese la 100.000 de locuitori, după care toate ţările au o cifră mai mică de 1, unele chiar extrem de mică. Asta demonstrează că pacienţii din România care fac infecţia cu coronavirus în această perioadă sunt, destul de mulţi, din categoria persoanelor cu comorbidităţi, care sunt dispuse la forme mai grave, cu complicaţii, şi din păcate se ajunge şi la deces”, a declarat Rafila, la Digi24, în contextul în care România are o rată a deceselor de 3,1 la 100.000 de locuitori.

Potrivit acestuia, este vorba de un ”indicator al capacităţii sistemului de sănătate de a trata” cazurile cu comorbidităţi.

”Avem capacitatea să tratăm aceşti pacienţi, dar nu cu succes. Dar cauza nu putem s-o stabilim în acest moment”, a explicat Rafila, conform hotnews.ro. 

”Poate fi vorba de o afectare mai mare la pacienţii cu comorbidităţi sau poate fi vorba despre unele unităţi sanitare care nu reuşesc să trateze toţi pacienţii sau există unele disfuncţionalităţi”, a adăugat el.

De mai bine de două săptămâni, numărul deceselor zilnice în România nu a scăzut sub 30. Numai în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 44 de decese, iar în total, avem 3.765 de victime.Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că România este acum în cea de-a doua fază a primului val pandemic, pe un platou care speră să poată fi menţinut, în condiţiile în care luna septembrie va fi una aglomerată şi grea, din cauza începerii anului şcolar, a alegerilor, dar şi a reîntoarcerii românilor din concedii.

Infectările din Europa, la nivelul lunii martie

Numărul de infectări cu noul coronavirus a revenit în Europa la nivelurile consemnate în lu­na martie, când pandemia şi-a început faza de apogeu pe continent, a declarat directoarea Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

Conform datelor, în martie numărul de noi infectări a crescut constant până la în jur de 40 la 100.000 de locuitori la sfârşitul lunii, ajungând apoi la circa 70 la 100.000 de locuitori la finele lui aprilie. Creşterea actuală a numărului de cazuri e datorată în parte numărului mai mare de teste.

Totodată, cazurile noi sunt ale unor persoane mai tinere, un tipar nou care a rezultat în stabilizarea numărului de spitalizări, dat fiind că boala e mai gravă pentru vârstnici, care au fost loviţi puternic în martie şi aprilie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net