Declarația pe proprie răspundere și/sau adeverința de la angajator sunt două documente obligatorii pentru toți românii care ies din casă în intervalul orar 23.00 - 05.00. Iată cum arată, cum se completează și de unde le poți descărca!


Totul despre declarația pe proprie răspundere și adeverința de la angajator

Dacă ai o urgență și trebuie să pleci de acasă după ora 23:00, sau muncești în tură de noapte, va trebui să ai la tine, obligatoriu, fie declarația pe proprie răspundere, fie adeverința de la serviciu. În caz contrar, dacă te oprește poliția și nu prezinți aceste documente, vei primi o amendă între 5.000 și 2.500 de lei. 

declaratie-pe-proprie-raspundere-formular-tipizat.jpg

Declarație pe proprie răspundere formular tipizat
Declarație pe proprie răspundere poate fi un formular tipizat descărcat de pe net sau poate fi scrisă de mână
Sursa foto: stirioficiale.ro

Cum arată declarația pe proprie răspundere, formularul tipizat

Declarația pe proprie răspundere, formular tipizat, poate fi descărcată de AICI și trebuie completată cu următoarele informații: numele și prenumele, adresa domiciliului, adresa reședinței, ziua, luna și anul nașterii, localitatea în care te-ai născut. Apoi, va trebui să completezi în câmpul special destinat motivul deplasării: în interes profesional, pentru asistență medicală ce nu poate fi amânată, pentru achiziționarea de medicamente, pentru îngrijirea, însoțirea copilului și/sau asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, în cazul unii deces al unui membru al familiei. La sfârșit vei trece data și vei semna. Află AICI ce amendă primești dacă nu ai declarația la tine!

adeverinta-angajator.jpg

Adeverință de la angajator
Adeverința de la angajator este obligatorie dacă muncești în tura de noapte sau vii acasă de la servicu după ora 23.00
Sursa foto: stirioficiale.ro

Cum arată adeverința de la serviciu

Adeverina de la angajator poate fi descărcată AICI și conține următoarele informații: numele și prenumele, data nașterii, localitatea nașterii, numele societății unde ești angajat și adresa sediului. În declarație angajatorul trebuie să noteze adresa unde îți desfășori activitatea pe timp de noapte. La sfârșit se trec data și semnătura reprezentantului legal. 

CITEȘTE ȘI: Ce noi restricţii vor fi impuse de luni. Se revine la declarația pe propria răspundere!

 
 
Loading...