Dezastru pe plajele sălbatice din județul Constanța. Amenzi de 13.000 de lei pentru campare ilegală şi pentru accesul auto

Ultima actualizare:

    Foto: adevarul.ro
Foto: adevarul.ro

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) acuză un adevărat „dezastru“ pe plajele de la Vadu, Corbu și Midia. În weekendul trecut au dat amenzi în valoare de 13.000 de lei celor care au campat illegal sau au intrat cu mașinile pe nisip.

Nu mai puțin de 20.000 de turiști și 4.000 de autoturisme s-au aflat pe 18 şi 19 iulie pe plajele sălbatice din judeţul Constanţa. Mulţi dintre aceștia au continuat să încalce legea şi regulile specifice de vizitare a unei zone costiere aflată în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, spun reprezentanții ARBDD. Echipaje mixte de polițiști și inspectori ecologi ai ARBDD au monitorizat şi controlat plajele de la Vadu, Corbu şi Midia. Astfel, au fost aplicate 50 de sancţiuni, pentru campare ilegală şi pentru accesul cu autovehiculele pe plajă, în valoare totală de 13.000 lei.

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării acuză un ”dezastru” şi a precizat că nimic nu justifică un comportament agresiv faţă de arie naturală protejată. “Motivaţia dorinţei de petrecere a timpului liber în zone naturale, unde se presupune că distanţarea fizică se poate menţine, nu justifică sub nici o formă un comportament agresiv faţă de o arie naturală protejată, o lipsă de respect pentru cei care veghează la protejarea acestor ultime zone sălbatice costiere din ţara noastră”, se arată în comunicatul ARBDD, citat de adevarul.ro. Inspectorii ARBDD fac încă o dată apel la turiştii care vin pe aceste plaje neamenajate să respecte regulile privind vizitarea acestor zone. 

Citește și:

Altădată Raiul rulotiştilor, plajele de la Vadu şi Corbu au ajuns acum gropi de gunoi

FOTOREPORTAJ Lux și fițe, paragină și nereguli: litoralul românesc nu scapă de cele două extreme

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net