Celebrul Teatru de Vară din Mamaia, unde se organiza Festivalul de la Mamaia şi unde s-au lansat mari artişti, a ajuns o paragină. Astăzi, el este înconjurat de gunoaie şi buruieni. Doar păsările şi-au mai făcut loc pe acolo şi ici, colo mai vezi câte un pescăruş.


Teatrul de vară din Mamaia, pe unde au păşit mai toţi artiştii noştri, a ajuns o ruină. Palatul Festivalului Mamaia, aşa cum a fost numit în 1963, atunci când a fost construit, este astăzi înconjurat de o mizerie de nedescris şi de buruieni. Pereţii sunt plini de mucegai şi graffiti.

2-interior_1.jpg

Și-n interior, și-n exterior buruienile și mucegaiul au pus stăpânire pe mobilier și pe clădire

Cărămizile au început să cadă, iar în interior este o imagine de nedescris dacă ai curajul şi te încumeţi să treci de grilajele ruginite. Mizeria este la ea acasă, gunoaie, buruieni, şobolani şi păsări au acaparat celebrul Teatru de Vară, pe care au păşit artişti mari de la noi.

3-exterior_1.jpg

Și-n interior, și-n exterior buruienile și mucegaiul au pus stăpânire pe mobilier și pe clădire

Ultima ediţie a Festivalului de muzică uşoară Mamaia a fost organizat în anul 2012. Apoi, pe scena Teatrului de Vară, care se află în subordinea Consiliului Judeţean, a mai avut loc în 2013 ultimul spectacol, numit „La revedere Litoral”, ca un fel de premoniţie, de parcă chiar amfiteatrul altădată plin de oameni îşi cânta singur prohodul.

4-intrare_artisti_1.jpg

Pe aici intrau artiștii în scenă

„Sperăm să putem să accesăm fonduri europene pentru reabilitare. Necesită nişte lucrări foarte importante de infrastructură şi lucrări  de rezistenţă”, spunea în 2015, Cristinel Dragomir, preşedintele interimar al CJ Constanţa pe atunci. Nu s-a întâmplat nimic, aşa cum nu s-a întâmplat nici anul trecut în vară, după ce s-au alocat sume imense pentru renovarea lui. Până şi Casino-ul din Constanţa a intrat în renovare, iar în zonă tronează acum o roată imensă ca la Londra.  

5-festivalul_mamaia_2010_foto_gheorghe_florin_88_1.jpg

2010. Unul dintre ultimele spectacole de la Teatrul de Vară
Loading...