Curtea de Apel Bucureşti a decis, în 10 iunie, să sesizeze DIICOT pentru a continua cercetările privind posibile fapte de spălare de bani din partea Băncii Comerciale Române (BCR), aflată în litigiu cu o firmă de consultanţă, potrivit News.ro.


„În baza articolului 267 din Codul Penal, sesizează organul de urmărire penală în privinţa efecuării unor verificări privind potenţialele infracţiuni de spălare a banilor de către Banca Comercială Română SA, constând în dobândirea imobilelor active situate în satul Tâncăbeşti, comuna Snagov, judeţul Ilfov compuse din 15 loturi de teren adiacente cu o suprafaţă totală de 59.679 metri pătraţi, conform procesului verbal de licitaţie publică nr. 1870/23.05.2014 şi respectiv a activului Silver Mountain, situat în Poiana Braşov, judeţul Braşov, compus din 171 apartamente, 176 locuri de parcare, două spaţii comerciale, clădire multifuncţională - Restaurant, Club, Spa & Fitness, drumuri de acces, spaţii verzi şi teren excedentar în suprafaţă de 206.500 de metri pătraţi şi bunuri mobile care deservesc activul, conform procesului verbal de licitaţie nr. 1873/23.05.2016”, se arată în minuta instanţei din 10 iunie 2016.

Decizia instanţei vine după ce, pe 7 aprilie 2016, firma Insolvency Recovery Solutions SRL a cerut Curţii de Apel Bucureşti să constate nelegalitatea soluţiei de clasare dată de procurorii DNA în cazul BCR şi a altei societăţi de Insolvenţă, Euro Insol, administrată de Remus Borza.

Insolvency Recovery Solutions SRL a funcţionat până anul acesta în Bucureşti, când a fost radiată, iar o altă firmă, cu acelaşi nume, a fost înfiinţată la Iaşi. Ea are ca obiect de activitate „activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management”.       

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, compania Insolvency Recovery Solutions SRL, înfiinţată la Iaşi, este condusă de avocatul George Firicel Mitraşcă. Numele acestuia apare în dosarul judecătorului Mircea Moldovan, condamnat la 12 ani şi două luni de închisoare în dosarul omului de afaceri Dan Adamescu, acuzat că plătea judecători pentru a obţine soluţii favorabile în dosare de insolvenţă.

În replică, BCR a anunțat, luni, că nu a fost citată până în prezent în nici un dosar penal.

 
 
Loading...