Din cei 7 mari şi tari, doar 3 mai sunt primari

Ultima actualizare:
Andrei Chiliman, Sectorul 1, suspendat
Andrei Chiliman, Sectorul 1, suspendat

Situaţie fără precedent în Bucureşti. Administraţia locală a suferit o nouă lovitură sub centură odată cu arestarea primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. Este al patrulea edil care pleacă din funcţie din cauza unor presupuse fapte penale, legate de tragedia din clubul “Colectiv”. Oamenii se gândesc cu groază că oraşul nu va mai fi guvernat de nimeni.

Patru din şapte, până acum. Mai sunt trei până la jackpot. Asta pare deviza procurorilor DNA, care fac ce fac şi îi aduc pe toţi primarii în faţa justiţiei. Seria neagră a fost deschisă de Marian Vanghelie, arestat pe 14 martie pentru luare de mită, spălare de bani şi abuz în serviciu. Andrei Chiliman a scăpat de arest, dar a fost pus sub control judiciar în iunie 2015, după ce a fost acuzat de perceperea unor comisioane în schimbul atribuirii unor contracte. Sorin Oprescu e arestat preventiv din 6 septembrie, sub acuzaţia de luare de mită. N-a vrut să demisioneze, dar a fost suspendat. Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, e anchetat pentru abuz în serviciu în „dosarul Colectiv”. După căderea lor, oraşul a rămas cu probleme grave nerezolvate.

Toţi riscă ani buni de închisoare

Sorin Oprescu. Cei care încă mai trăgeau nădejde că Oprescu va construi autostrada suspendată au motive mai serioase să deplângă situaţia dramatică în care a ajuns oraşul. Sorin Oprescu nu a apucat să rezolve problema apei calde şi a căldurii, servicii care sunt sub semnul întrebării în prag de iarnă. Edilul nu a reuşit să comaseze RADET şi ELCEN pentru ca bucureştenii să nu mai fie, an de an, prinşi la mijloc în războiul dintre producătorul şi furnizorul de agent termic. 

Marian Vanghelie. Locuitorii din sector aşteptau demararea lucrărilor la imensul cartier de locuinţe din Şos. Ghencea (28.700 de apartamente), promis în 2013, în urma unui parteneriat public-privat. O companie chineză s-a arătat interesată să investească sute de milioane de euro aici, însă când edilul a intrat în vizorul DNA, proiectul a fost îngropat. Deşi a stat 15 ani la primărie, Vanghelie n-a reuşit niciodată să învingă în lupta cu gunoaiele stradale, sectorul său fiind singurul din Bucureşti care nu a angajat o firmă de salubritate.

Cristian Popescu Piedone. Primarul de la sectorul 4 tocmai începuse o curăţenie în primărie. Fiecare funcţionar era evaluat pentru a vedea dacă îşi face treaba bine. Acum, se pare că reforma în primărie va fi continuată de DNA. Cu două săptămâni înainte de tragedia din “Colectiv”, a atribuit un contract de 40 milioane de euro pentru termoizolarea a 160 de blocuri. Sectorul 4 stă cel mai prost la acest capitol. Jurnalistul Cătălin Tolontan susţine că acest contract a fost dat pe ochi frumoşi unei firme din anturajul unui subaltern de-ai săi, directorul de Achiziţii. Deşi a promis că va face anchetă, edilul nu se mai poate ţine de cuvânt, fiind în arest. Poate o va continua tot DNA.

simeon stalpnicul png

Andrei Chiliman. N-avea adversar pentru un nou mandat, însă s-a compromis total când a fost trecut de DNA în galeria primarilor penali. Procurorii i-au interzis să mai fie primar, din cauza problemelor cu legea. El a lăsat un cartier de locuinţe sociale (pe strada Odăi) şi un bloc cu 280 de apartamente pentru tineri în fază de proiect. N-a mai apucat să extindă programul de reabilitare termică la case şi e greu de crezut că cine îi va urma la primărie va continua proiectul. Totodată, intenţiona să folosească energie „verde” pentru încălzirea sediului din Bd. Banu Manta şi a şcolilor.


    Andrei Chiliman, Sectorul 1, suspendat
Andrei Chiliman, Sectorul 1, suspendat

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
semnare jpg
jais flight shutterstock jpg
Biserica Greaca Braila  jpg
harold terens afp jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image png
caini avion jpg
ion antonescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net