Cu cea mai mică rată de infectare din țară, 0,92 la ora actuală, județul Suceava se află acum la polul opus față de aceeași prioadă a anului trecut, când focarul de Covid a băgat orașul în carantină. Tocmai de aceea, sunt voci care susțin că masca de protecție nu ar trebui să mai fie obligatorie. Iată ce spune deputatul USR Radu Ciornei, doctor în Imunologie, Microbiologie și Genetică Moleculară!


Acesta consideră că Suceava ar trebui să devină, din primul județ în carantină, primul județ care ridică o restricție majoră: purtarea măștii de protecție.

"Dacă am fost primii în carantină dintre județe, cred că acum ar trebui ca Suceava să fie primul Județ în care se ridică o interdicție majoră.
Cer ca în județul Suceava să nu mai fie obligatorie purtarea măștii în aer liber. Este o cerere bazată pe date științifice. Ne datorați asta, domnilor din comitetul Tehnico-Științific! Dacă aveti îndoieli, contactați-mă! Suceava a fost carantinată, Suceava a fost închisă prima. Acum Suceava merită să se bucure de aceeași judecată din partea celor care au băgat-o în carantină! Toate cifrele de infectare nu mai justifică purtarea măștii în aer liber, în Suceava", a scris deputatul pe pagina de Facebook.

Citește și:

Reguli mai relaxate la înmormântări. Raed Arafat: „Lumea să facă ritualul cum cer obiceiurile”

Oficial din Ministerul Sănătății: ”Două săptămâni de carantină națională ar face minuni”

 

 
 
Loading...