Două anotimpuri în acest weekend. Temperaturile se prăbușesc

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Vremea este ciudată în această primăvară. În ultima săptămână de iarnă a fost viscol și ger cumplit, iar acum avem temperaturi cum ar fi normale pentru luna mai. Însă, vremea se va schimba dramatic chiar de sâmbătă (17 martie): temperaturi de iarnă, chiar și ger, ninsori și vânt puternic.

Credeam că am scăpat de frig și că doar la munte mai este puțină zăpadă. Iată că vremea ne face o surpriză de proporții și revine în forță iarna.

Sâmbătă, 17 martie, ne lovesc cu brutalitate două valuri de aer. Unul umed din sudul continentului care aduce precipitații de toate felurile și altul foarte rece din nordul Rusiei.

Meteorologii ANM au emis pentru sâmbătă și duminică avertiză ”cod galben” de vreme rea în aproape toată țara. În funcție de evoluția fenomenelor, este posibil ca avertizările să se prelungească.

Sâmbătă (17 martie), de la ora 14.00, până duminică (18 martie), ora 8.00, vor fi ploi însemnate în Maramureș, Crișana, Banat, vestul Transilvaniei, zona Carpaților Occidentali. După – amiază, ploile vor ajunge și în vest, nord-vest și în zona înaltă, unde sunt posibile cantități de până la 40 -50 l/mp. În noaptea de sâmbătă, spre duminică, în nord-vestul țării vor fi precipitații mixte și condiții de polei. Vântul va sufla moderat, cu rafale de peste 50 km/h.

Vântul va avea intensificări și în celelalte regiuni, cu viteze ce vor atinge peste 55 km/h, iar la munte va avea rafale de peste 80 km/h.

Sâmbătă noapte, în jumătatea de nord a Moldovei, precum și în zona Carpaților Orientali vor fi precipitații la început mixte, ce vor favoriza local depuneri de polei, apoi sub formă de ninsoare. Local se va depune strat de zăpadă care va fi viscolit de rafalele de vânt. Duminică, vor fi precipitații pe arii extinse în jumătatea de sud-est a teritoriului.

În Moldova, precum și în zona Carpaților Orientali vor predomina ninsorile și se va depune strat consistent de zăpadă. În Muntenia și în cea mai mare parte a Transilvaniei, la început va ploua, apoi vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vor fi condiții de polei. 

În Oltenia și în Dobrogea vor fi mai ales ploi. Cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și izolat 40 l/mp.

Temperaturile vor coborî de la 20 de grade vineri (16 martie) la 5 grade duminică (17 martie) și la minus 6 grade marți (20 martie). În timpul nopților, în nordul Moldovei va fi ger, adică sub minus 10 grade.

Vremea se va menține deosebit de rece pentru această perioadă până spre sfârşitul săptămânii viitoare.

Când a mai nins în luna martie

1962 – pe 26 martie1963 – pe 25 martie1966 – pe 27 martie1969 – pe 25 martie1972 – pe 25 martie1995 – 29 martie1997 – 26 martie2001 – 30 martie

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net