EBa la fast-food înainte de suspendarea tatălui

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Emoţiile provoacă foame. În timp ce preşedintele Traian Băsescu era nevoit să treacă prin corvoada de a asculta „acuzaţiile" aduse de USL, Elena, fata cea mică a preşedintelui, cunoscută drept EBa, îşi cumpăra un meniu copios de la un fast food McDonalds.

La volanul celebrului Range Rover negru, mezina prezidenţială a preferat să comande „pacheţelul cu mâncare" de la ghişeu. Nu a coborât şi nu s-a amestecat cu oamenii, ca să nu fie recunoscută. De parcă presimţind prin ce trece părintele ei, EBa a aşteptat comanda gânditoare, cu capul în mâini. A zăbovit puţin şi, coincidenţă sau nu, a oprit bolidul lângă un indicator portocaliu.

...în acest timp, tatăl ei asculta în Parlament acuzaţiile pe care i le aduce USL-ul

simeon stalpnicul png

La câţiva kilometri distanţă, tatăl ei, întâiul om în stat, stătea în bancă singur şi asculta încrâncenat lucrurile pentru care parlamentarii USL vor să îl suspende şi practic să îl treacă pe tuşă.

Nu îi ardea probabil de nimic, cu atât mai puţin de mâncare, judecând după modul în care din timp în timp nota nervos diferite lucruri sau îşi tampona fruntea. În semn de protest la adresa USL, în momentul în care Crin Antonescu şi-a început discursul, Băsescu a ieşit din sală să fumeze.

Degeaba! Suspendarea sa a fost votată, aseară la ora 21.00, cu 256 de voturi pentru şi 114 împotrivă. Două voturi au fost anulate.

Au ieşit în stradă să aştepte rezultatul din Parlament

Câteva sute de persoane au ieşit în stradă aseară, la Cluj-Napoca, Focşani, Râmnicu Vâlcea, Timişoara şi Bucureşti în aşteptarea rezultatului votului de suspendare a preşedintelui.

simeon stalpnicul png

Şi de această dată, părerile au fost împărţite, unii luându-i apărarea lui Traian Băsescu, alţii sperând că va fi suspendat.

Domnule parlamentar, uite ce-ai pierdut!

Dacă dezbaterile politice prilejuite de suspendarea preşedintelui nu au adus nimic nou, două au fost momentele care au atras atenţia tuturor.

simeon stalpnicul png

O jună blondă, cu un decolteu întâlnit mai degrabă în cluburile de noapte, i-a adus la un moment dat o mapă lui Crin Antonescu.

simeon stalpnicul png

Singurul care nu a observat decolteul a fost un parlamentar răpus probabil de plictiseală.

De aseară, Crin Antonescu e președinte interimar

De la ora 21.00, al doilea om în stat, președintele Senatului, Crin Antonescu, a devenit preşedinte interimar al României, iar Traian Băsescu doar fostul ocupant al acestei funcţii.

Antonescu mai are de trecut un hop marţi, când Curtea Constituţională trebuie să se exprime cu privire la schimbarea lui Vasile Blaga din funcţia de șef al Senatului.

Ce se întâmplă de-acum încolo

După suspendare, în maximum 30 de zile, se organizează un referendum în care populaţia este întrebată dacă este de acord sau nu cu demiterea Preşedintelui.

În această perioadă, Preşedinte interimar devine preşedintele Senatului, loc ocupat în acest moment de Crin Antonescu.

Legea referendumului, modificată joi prin Ordonanţă de Urgenţă, spune că Preşedintele este demis dacă propunerea „a întrunit 50% + 1 din voturile celor prezenţi la urne, indiferent de numărul participanţilor.

Dacă la referendum se votează pentru demitere, în termen de cel mult trei luni se organizează alegeri prezidenţiale. În tot acest timp, ţara va avea un preşedinte interimar.

Preşedintele interimar nu poate adresa Parlamentului mesaje privind problemele politice ale ţării, nu poate dizolva Parlamentul şi nu poate organiza un referendum în care să întrebe poporul ce părere are despre problemele de interes naţional.

În rest, Preşedintele interimar are aceleaşi drepturi şi responsabilităţi ca un Preşedinte ales prin vot: este şeful CSAT, reprezintă statul român, este comandantul forţelor armate etc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net