Ministerul Educației este condus de un interimar, Rovana Plumb, după ce Valentin Popa și-a dat demisia pe 27 septembrie. Conducerea PSD a propus ca noul ministru să fie Ecaterina Andronescu.


Ecaterina Andronescu (70 de ani) este propusă la Ministerul Educaţiei, conform deciziei luate marţi de conducerea PSD, scrie news.ro. Conform Gabrielei Firea, pentru Ecaterina Andronescu a fost unanimitate în şedinţa conducerii PSD.

Ecaterina Andronescu ar urma să preia portofoliul având în vedere că interimatul Rovanei Plumb în acest post expiră vineri. Înaintea şedinţei conducerii PSD, Ecaterina Andronescu a avut o discuţie cu Liviu Dragnea şi cu premierul Viorica Dăncilă.

Ecaterina Andronescu a avut, în ultima vreme, poziţii critice la adresa liderului PSD Liviu Dragnea, căruia i-a cerut să se retragă de la conducerea partidului. 

Ecaterina Andronescu, biografia

Ecaterina Andronescu (70 de ani) este inginer chimist de profesie, iar din anul 2004 a devenit recorul Universității Politehnice din București. Este membră PSD din 1996, iar din 1997 este vicepreședinte al Organizației PSD București. Din anul 2006, este vicepreședinte al PSD. A fost deputat PSD în trei mandate și senator la al treilea mandat.

Ecaterina Andronescu a mai fost ministrul educației în perioada 28 decembrie 2000 – 19 iunie 2003 (Guvernul Năstase), apoi între 22 decembrie 2008, până în 1 octombrie 2009 (în Guvernul Boc) și între 2 iulie 2012 – 21 decembrie 2012.

 
 
Loading...