Ei au fugit de acasă

Ultima actualizare:

    Iulia Ionescu, elevă  eminentă, a  fugit la mănăstire
Iulia Ionescu, elevă eminentă, a fugit la mănăstire

Cazul Iuliei, fetiţa de 14 ani din Capitală care a fugit la mânăstire, a alarmat autorităţile, dar în fiecare zi dispar copii de acasă. Un băiat de 13 ani este căutat în Buzău, o elevă de 16 ani a dispărut în Tulcea, un altul caută prin tomberoane în Buzău.

Iulia Cristina Ionescu, eleva eminentă de la „Sf. Sava" a ajuns duminica trecută acasă, dar timp de patru zile a fost căutată în toată ţara. Se cunoaşte acum întreaga poveste: fata a colindat pe la trei mănăstiri din Neamţ şi Suceava. Şeful IGPR, Petre Tobă, a declarat ieri că poliţiştii au o imagine completă cu tot ce s-a întâmplat în cazul Iuliei Ionescu, de la momentul la care a fost dată dispărută şi până când a fost găsită, în trenul de Suceava care venea spre Bucureşti.

În ceea ce priveşte eventuala tragere la răspundere penală a călugărilor de la mânăstirile din Moldova, unde Iulia Ionescu ar fi fost cazată, Tobă a spus: „Deocamdată este prematur să ne exprimăm, în condiţiile în care aceştia urmează să fie reaudiaţi de poliţişti", scrie Mediafax.

Dosar penal pentru lipsire de libertate în cazul Iuliei Ionescu

Şeful trenului în care a fost găsită Iulia Ionescu a fost audiat la Suceava

Aceasta este mănăstirea unde a stat Iulia Ionescu! Stareţul: «Îmi pare rău c-am păcălit Poliţia»

TULCEA- O elevă de 16 ani a dispărut din cămin

Luni, 17 februarie, poliţiştii au anunţat dispariţia unei fete în vârstă de 16 ani, elevă în clasa a X-a la Liceul „Ion Creangă" din Tulcea. Andreea Mădălina Popa este căutată după ce, în 12 februarie, a plecat de la internatul şcolii, şi-a închis telefonul şi nu a mai dat nici un semn de viaţă, scrie Mediafax.

Fata a plecat în jurul orei 15.30, pentru a se întâlni cu fratele ei. Pentru că nu a mai ajuns la întâlnire, fratele acesteia a anunţat dispariţia surorii sale. Andreea Mădălina Popa este brunetă şi are ochii căprui, iar în ziua dispariţiei purta o haină de stofă neagră, pantaloni albaştri şi un pulover crem şi avea un rucsac de culoare neagră. Fata este din comuna Casimcea, judeţul Tulcea.

VRANCEA- A mers pe jos 5 km până la mănăstire

Pe 14 februarie, un minor de 13 ani, cu probleme psihice, a dispărut de acasă cu bicicleta, în jurul orei 16.00. Asistentul maternal l-a căutat singur timp de 3 ore după care a alertat poliţia. Agenţii au stabilit că băiatul a mers pe jos, prin zăpadă, pe întuneric, 5 km, pe teren deluros, accidentat, până la mânăstirea Vărzăreşti. Preotul mânăstirii l-a urcat în autoturismul său şi l-a adus înapoi în sat, dar l-a lăsat în centrul comunei, la circa 500 m de casă, în jurul orei 19.30.

Deşi afară era noapte, temperatura era sub 0 grade, ceaţă, iar copilul era ud la picioare, preotul nu a anunţat pe nimeni, nici poliţia, nici pe altcineva", spune Şeful Compartimentului „Urmăriţi" din IPJ, comisarul Daniel Popescu, pentru Adevărul. Băiatul în vârstă de 13 ani, Andrei, nu s-a dus acasă, ci s-a ascuns într-o casă părăsită, fiind găsit a doua zi dimineaţă, speriat şi înfrigurat, după ce pe urmele sale au fost puşi 20 de poliţişti. (Ştefan Borcea)

CRAIOVA- Convinsă de profesor să se călugărească

Părinţii unei tinere din Craiova susţin că fiica lor a fost racolată de profesorul de Religie la vârsta de 17 ani şi convinsă să se călugărească. Iulia Răduţ a ales să trăiască de doi ani la Mânăstirea Tismana. Tânăra, acum în vârstă de 25 de ani, a plecat prima dată la mânăstirea din comuna Cârcea la vârsta de 17 ani. Părinţii au găsit-o şi au aflat că profesorul de Religie a îndemnat-o să se călugărească.

„Marian Lucian Cazacu, profesorul de Religie, de la Colegiul Naţional Ştefan Velovan, i-a spus că are mir în frunte, iar vocaţia ei este la mânăstire. Când a plecat prima dată de acasă era minoră", a povestit Ion Răduţ, tatăl fetei. (Andreea Mitrache)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net