Ei sunt primii români vaccinați cu doza trei: „Totul ok, nu simt nimic!”

Ultima actualizare:

    Marius George Dumitrescu s-a vaccinat cu doza trei la Târgu Mureș, Nela Groza la Alba Iulia
Marius George Dumitrescu s-a vaccinat cu doza trei la Târgu Mureș, Nela Groza la Alba Iulia

Centrele de vaccinare s-au animat din nou marți, în prima zi în care s-a dat „OK” pentru doza trei. Mii de români imunizați cu schemă completă în urmă cu mai bine de o jumătate de an s-au grăbit să-și refacă protecția oferită de serul anti-COVID, în condițiile în care suntem în plin val patru cu o tulpină mult mai periculoasă, mult mai contagioasă. 11.970 de persoane, din circa 1.140.000 eligibile, s-au programat în platforma oficială, altele s-au prezentat direct cu buletinul în centrele de vaccinare.

Marius George Dumitrescu (40 de ani) este printre primii români care au primit doza trei. S-a prezentat la centrul din Târgu Mureș dimineața, la ora deschiderii. „Voiam să beneficiez de vaccin cât mai repede. Eu sunt asistent de farmacie, lucrez la prima farmacie socială din România și deschidem ușa oricui, fără triaj epidemiologic. În plus, avem un centru de testare și intru în contact cu sute de persoane. E important să mă protejez pe mine, dar și pe pacienții mei. Știu că locuri nu mai sunt la ATI și nici nu vreau să mă întâlnesc cu terapia intensivă. Soția și socrii sunt programați și ei joi, colegii îmi sunt vaccinați... eu sunt înconjurat de oameni responsabili, dar, cum marea majoritate nu a înțeles importanța acestui vaccin, din păcate suferim”.

Tot la acest centru l-am găsit pe Tudor-Dan Vlassa, un tânăr de 27 de ani, care urmează să fie tătic. „M-am învoit de la birou ca să ajung aici. Era multă lume la 8 dimineața, dar a mers repede. Am ales să îmi fac rapelul încă din prima zi atât pentru protecția mea și a iubitei mele, care e mai vulnerabilă, cât și pentru a-mi pune și eu amprenta la stoparea pandemiei”, ne spune tânărul.

A fost din nou aglomerație în centrele de imunizare din toată țara


    Coadă în această dimineață la centrul de la Casa de Cultură „Mihai Eminescu” din Târgu MureșFoto: Tudor-Dan Vlassa
Coadă în această dimineață la centrul de la Casa de Cultură „Mihai Eminescu” din Târgu MureșFoto: Tudor-Dan Vlassa

Florin, un polițist de 53 de ani, s-a vaccinat la Pitești. „Eu am fost printre primii și la prima doză. Am văzut cazuri grave în spitale și mi-e teamă, recunosc. Nu am trecut prin boală, am avut noroc, dar am și respectat cu strictețe măsurile de protecție”.

Multe centre de vaccinare din țară arată azi ca în vremurile bune din ianuarie-februarie, când se stătea la coadă pentru serul salvator. La un Drive Thru din Cluj, parcarea era plină ochi, iar coloana de mașini se întindea pe zeci de metri, se vede în imaginile postate de Florin Moroșanu pe PROvaccinare.


    Parcarea unui centru Drive Thru din Cluj s-a umplut iar de mașiniFoto: Florin Moroșanu
Parcarea unui centru Drive Thru din Cluj s-a umplut iar de mașiniFoto: Florin Moroșanu

Simptomele sunt la fel ca la primele doze

Majoritatea celor care s-au vaccinat cu doza trei sunt fericiți și spun că se simt excelent. „Executat cu succes, nimic nou”, spune Adin Enceanu pe PROvaccinare. „Am făcut doza 3 la 9.30. Fără nicio problemă, cât de mică”, dă asigurări Lisnic Sebastian. „Până acum nu simt nimic, doar o durere la locul unde am fost înțepată”, spune Ana Viorica Pușcașu. Doamna Nela Groza s-a vaccinat pentru a treia oară cu Pfizer, la Alba Iulia: „Momentan, nicio reacție”, le spune ea prietenilor virtuali. Are 61 ani și a decis să facă doza trei deoarece a trecut destul de mult timp de la doza doi: „Rapelul cu Pfizer l-am făcut la 9 februarie, deci au trecut mai mult de șapte luni și nu știu ce anticorpi mai am. Pe de altă parte, vreau să mă protejez pe mine, pe cei dragi mie, pe cunoscuți și pe cei necunoscuți. Eu doresc ca școlile să rămână deschise și vreau ca această țară să aibă cetățeni sănătoși și bine pregătiți intelectuali”, a declarat doamna Groza pentru Click!.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net