Elena Udrea, sechestru pe avere

Ultima actualizare:
Dorin Cocoş se află şi el în arest
Dorin Cocoş se află şi el în arest

Elena Udrea este acuzată de trafic de influenţă, iar acum riscă să piardă ceva foarte important. Procurorii DNA au început demersurile pentru a pune sechestru pe averea ei.

Purtătorul de cuvânt DNA, Livia Săplăcan, a declarat că sechestrul şi confiscarea averilor p care le deține Elena Udrea e o măsură obligatorie în cazul actelor de corupţie. 

„Aceste măsuri asigurătorii sunt obligatorii în temeiul Legii 78/2000, privind faptele de corupţie (n.r. - legea privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie). Există obligaţia de a impune sechestru pe averea unui inculpat atunci când s-a constatat săvârşirea unor acte de corupţie, art. 20 din legea 78”, a declarat Livia Săplăcan pentru ziarulring.ro. 

Ea a explicat că nu s-a pus încă sechestru pe averea pe care o are Elena Udrea pentru că procurorii sunt încăîn procedură de identificare a bunurilor”, dar că, „odată identificate bunurile, se va aprecia dacă va fi vorba de confiscare extinsă, de confiscare în limita prejudiciului sau de o confiscare specială”. Rămâne de văzut până la ce sumă se va institui sechestru pe averea fostei „blonde de la Cotroceni”.

Elena Udrea, prejudiciu de 13 milioane în dosarul Microsoft

Fostului ministru Elena Udrea i se impută un prejudiciu de 13 milioane de euro în dosarul Microsoft: 9 milioane de euro pentru intermedierea semnării contractelor, bani ajunşi la ea prin intermediul fostului soţ, Dorin Cocol, 500.000 de euro primiţi de la Dinu Pescariu şi alte 3,5 milioane de euro primite de a un om de afaceri, potrivit romaniatv.net.

Procurorii ar putea să ceară, în plus, anularea vânzărilor şi tranzacţiilor făcute de Elena Udrea în ultima perioadă, dacă aceasta a înstrăinat bunuri sau bani de care a beneficiat din afacerea Microsoft, dar şi actul de vânzare a creditului de 3,5 milioane de euro pe care îl făcuse pentru achiziţionarea unui teren, dar care a fost preluat ulterior de Alexandru Faur.

Elena Udrea trebuie să primească bani de pe urma divorţului


    Dorin Cocoş se află în arest în dosarul MicrosoftFoto: Arhiva Click
Dorin Cocoş se află în arest în dosarul MicrosoftFoto: Arhiva Click

Averea pe care o deține Elena Udrea este compusă din şase terenuri în Bucureşti, dar şi însemnate suprafeţe agricole în comunele Sohatu şi Săruleşti, Giurbăneşti şi Nana din judeţul Călăraşi.

Acestora li se adaugă două case din Bucureşti, dar şi tot atâtea autoturisme: un Mercedes şi un Fiat 500. Fosta blondă de la Cotroceni mai are şi bijuterii de 100.000 de euro, conform propriei declaraţii de avere depuse la Camera Deputaţilor.

Elena Udrea mai are în conturi aproximativ 1,1 milioane de lei. Acestora li se adaugă plasamente, investiţii şi împrumuturi acordate de aproximativ 2,1 milioane de lei şi aproape 400.000 de euro.

Fosta candidată la prezidenţiale ar mai trebui să primească din partea fostului soţ, Dorin Cocoş, 460.000 de euro, de pe urma divorţului. Însă şi Cocoş este arestat, iar averea sa va ajunge tot sub sechestru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net