Elena Udrea, spulberată de ziarele din Costa Rica

Ultima actualizare:

    Una dintre ultimele apariţii în faţa  procurorilor, în noiembrie 2017
Una dintre ultimele apariţii în faţa procurorilor, în noiembrie 2017

Elena Udrea a ajuns din nou vedetă în Costa Rica, ţara în care s-a refugiat încă din luna februarie, după condamnarea ei definitivă la 6 ani de închisoare. Jurnaliştii costaricani scriu şi despre posibilităţile de extrădare ale ”blondei lui Traian Băsescu”.

Elena Udrea (44 de ani) se află, în aceste zile, din nou pe prima pagină a ziarelor din Costa Rica. Publicaţii precum ”La Nacion” şi ”La Teja” i-au dedicat articole ample fostului ministru român al turismului şi dezvoltării regionale.


    ”6 ani de închisoare pentru fostul  ministru refugiat în Costa Rica.  Românca a fost spulberată”,  titrează un ziar de peste Ocean
”6 ani de închisoare pentru fostul ministru refugiat în Costa Rica. Românca a fost spulberată”, titrează un ziar de peste Ocean

Jurnaliştii din Costa Rica au scris despre situaţia în care se află aceasta, după ce a fost condamnată la 6 ani de închisoare de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România, pentru corupţie. ”Fostul ministru al Dezvoltării Regionale Elena Udrea a fost condamnată marţi de instanţa supremă la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul “Gala Bute”, iar Rudel Obreja a primit cinci ani de închisoare. Decizia este definitivă”, scriu şi jurnaliştii ţării în care s-a refugiat Udrea.


    „Serviciul de migraţii aşteaptă ordin de  arestare pentru ex-ministrul refugiat  în Costa Rica”, anunţă La Nacion
„Serviciul de migraţii aşteaptă ordin de arestare pentru ex-ministrul refugiat în Costa Rica”, anunţă La Nacion

Noutate absolută, cele două publicaţii precizează că blonda a sosit în Costa Rica pe data de 7 februarie. “Conform informaţiilor de la Direcţia Generală pentru Imigrări Europa, Udrea a intrat în ţară miercuri, 7 februarie anul curent, cu un zbor care a sosit pe aeroportul Juan Santamaria la ora 4.31 p.m.Din acea zi, Udrea nu a încercat să plece spre o altă destinaţie, dar nici nu se cunosc detalii privind locaţia curentă în care se află”, scrie presa costaricană. 


    Presa din Costa Rica a aflat, în premieră, că românca a aterizat pe aeroportul Juan Santamaria la data de 7 februarie
Presa din Costa Rica a aflat, în premieră, că românca a aterizat pe aeroportul Juan Santamaria la data de 7 februarie

Jurnaliştii mai scriu că se caută modalitatea prin care ea ar putea fi extrădată. ”Direcţia Generală pentru Imigrări a constatat că următorul pas este acum să evalueze sau să revizuiască acţiunile care vor rula în ţara în care a fost condamnată (cum ar fi mandat internaţional de arestare, de alertă Interpol, printre altele), pentru a efectua acţiuni care corespund în Costa Rica”, menţionează publicaţia ”La Nacion”.

Udrea a fost acuzată că a primit mită de la mulţi oameni de afaceri, ca parte a finanţării unei serii de box în 2011. Ex-ministra susţine că a primit refugiu politic în Costa Rica şi se consideră “victima unui proces politic”. Ea va trebui să ramburseze 900.000 de euro pentru doi oameni de afaceri locali şi să plătească daune Autorităţii Naţionale pentru Turism în valoare de 1,7 milioane de euro.

El a fost extrădat din aceeaşi ţară într-o lună și jumătate


    Emil Sîrbu Dan execută  o pedeapsă de 13 ani
Emil Sîrbu Dan execută o pedeapsă de 13 ani

Un traficant de droguri e singurul român care a fost vreodată extrădat din Costa Rica. Țara din America Centrală în care s-a refugiat Elena Udrea l-a predat pe infractorul cerut de autoritățile noastre în o lună și jumătate de la momentul în care o instanță românească a confirmat extrădarea. Emil Sîrbu Dan se află în Penitenciarul Arad şi execută o pedeapsă de 13 ani de închisoare, sentinţă dată de Curtea de Apel Alba Iulia în 2005. Originar din Timișoara, bărbatul de 51 de ani era unul dintre cei mai căutați români din lume, fiind inclus pe o listă scurtă a Interpol, în anul 2013. El fusese dat în urmărire internațională de către autoritățile române încă din 2006. Căutat aproape un deceniu, individul acuzat de trafic de cocaină a fost descoperit, în 2014, pe teritoriul statului Costa Rica, după o acțiune dirijată de Interpol ce viza marii traficanți de droguri ai lumii. Extrădarea traficantului de droguri a fost dispusă de Judecătoria Sibiu în data de 19 mai 2014. Pe 28 iunie 2014, timișoreanul ajungea în România, fiind adus, sub escortă, de autoritățile din Costa Rica, scrie adevarul.ro. Spre deosebire de traficantul de droguri, Elena Udrea, fost ministru al Turismului, susține că a obținut statutul de refugiat politic, situație care poate îngreuna procedura de extrădare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net