Elodia i-a făcut vedete şi le-a schimbat viaţa

Ultima actualizare:

    Avocata dispărută fără urmă acum zece ani şi-a pus, fără voia ei, amprenta pe multe destine
Avocata dispărută fără urmă acum zece ani şi-a pus, fără voia ei, amprenta pe multe destine

O avocată tânără şi frumoasă dispărută fără urmă, un soţ poliţist bănuit de crimă, un cadavru care n-a fost niciodată găsit. Acestea au fost ingredientele care au adus „cazul Elodia” pe buzele tuturor românilor. Au trecut de atunci 10 ani. Avocata n-a fost nici găsită, dar nici uitată. Fără voia ei, Elodia a născut vedete, a îmbogăţit oameni şi a schimbat vieţi.

Dispariţia avocatei a devenit un subiect fierbinte după ce a fost făcut public de postul de televiziune OTV. Emisiunea ”Dan Diaconescu Direct” a bătut chiar un record: 239 de ediţii consecutive dedicate acestui subiect. Click! a vorbit cu vedetele de la vremea respectivă şi vă spune cum le-a schimbat viaţa povestea Elodiei.

Justiţiarul Lazarus, de neoprit

Luis Lazarus era deja cunoscut ca anchetator, de la OTV. Cercetase în amănunt sinuciderea suspectă a omenilor de afaceri Mihai Erbaşu şi Florian Anghelescu, dar şi a elevului Ralph, cel îndrăgostit de Corina, profa lui de Română. Însă, supranumele de ”Justiţiarul” l-a primit de la cazul Elodia Ghinescu.


    2007. Luis Lazarus a căutat în toate râpele din Râșnov
2007. Luis Lazarus a căutat în toate râpele din Râșnov

”Îmi amintesc perfect că am citit în ziarul Click! o ştire mică despre o avocată dispărută în Braşov, ceea ce nu se întâmplă prea des. Am început ancheta care a durat 239 de episoade. Emisiunile începeau la ora 20.00 şi se sfârşeau la ora 5.00. Se uitau două milioane de telespectatori şi primeam mii de mesaje prin SMS în fiecare seară, iar telefonul suna non-stop. Toată ţara o căuta pe Elodia, iar eu trebuia să vin cu ceva nou în fiecare zi. De aceea, am făcut zeci de drumuri la Braşov. Am căutat-o pe Elodia cu elicopterul, cu ATV-uri, câini, scafandri, vrăjitoare, detectivi, clarvăzători. Am răscolit toate râpele din zona Râşnov. O dată l-am văzut din elicopter pe tatăl Elodiei. O căuta singur prin pădure şi prin râpe. Era convins că Cioacă a aruncat-o pe acolo. A fost singurul interviu pe care Dumitru Ghinescu l-a acordat”, şi-a amintit Luis Lazarus, pentru Click! 


    2017. Acum se ocupă de cariera iubitei sale, Andreea
2017. Acum se ocupă de cariera iubitei sale, Andreea

El spune că şi acum primeşte mesaje şi telefoane de la oameni care vor să îl determine să nu renunţe să afle adevărul despre avocata dispărută.

«Dan Diaconescu s-a îmbogăţit»

Renumele de ”Justiţiar” i-a adus bani fostului OTV-ist, dar şi faimă. Însă, cel care s-a îmbogăţit a fost Dan Diaconescu. 


    2007. Dan Diaconescu a realizat 239 de episoade despre Elodia
2007. Dan Diaconescu a realizat 239 de episoade despre Elodia

”Apreciez că Dan Diaconescu a câştigat câteva milioane de euro cu acest caz. Veneau mii de SMS-uri în fiecare seară, fiecare taxat cu 0,38 de euro. În plus, venea multă publicitate, din care câştiga şi mai mult. Când l-am cunoscut eu, Diaconescu avea o rablă de maşină. Odată cu ancheta Elodia, şi-a cumpărat un Mercedes decapotabil, două Bentley şi celebrul Rolls Phantom, dar şi mai multe case şi terenuri”, a mai povestit Luis Lazarus.


    2017. Acum este la pușcărie
2017. Acum este la pușcărie

Acum, Dan Diaconescu se află la închisoare, pentru luare de mită. A fost condamnat în 4 martie 2015, la cinci ani şi şase luni. Luis Lazarus a continuat să facă televiziune şi are acum emisiune la B1 TV. 

În utimii ani, el a divorţat, a încercat să îşi dezvolte fără succes postul de televiziune ”Zeus”.

Magda «lui Tolea», vedetă peste noapte

Magda Ciumac a devenit vedetă peste noapte. O tânără brunetă şi frumuşică-foc a venit la OTV să spună că soţul ei de atunci, Anatolie (Tolea) Ciumac, ar fi ucis-o pe avocata dispărută din Braşov. 


    2007. Magda Ciumac a devenit vedetă peste noapte
2007. Magda Ciumac a devenit vedetă peste noapte

Apoi a fost invitată aproape seară de seară să îşi spună părerea despre avocata dispărută. 

”Făcea audienţă.  A plecat de la o poveste despre Elodia, care s-a dovedit neadevărată, dar faptul că s-a pretins clarvăzătoare a prins la publicul OTV”, îşi aminteşte Luis Lazarus.


    2017. Acum se bucură de liniște, la Timişoara
2017. Acum se bucură de liniște, la Timişoara

”Toate episoadele cu Elodia, de atunci, până în prezent, şi-au spus cuvântul şi amprenta asupra mea şi a vieţii mele. În unele situaţii, în bine, în altele în rău. În toţi aceşti zece ani, am câştigat custodia exclusivă a fiului meu, am divorţat, m-am mutat la Timişoara, mi-am deschis o afacere, am avut şi probleme de sănătate. Important este faptul că fiul meu şi a lui Tolea, Sasha Alexander, este sănătos, un copil bun, care a împlinit 11 ani. Când a dispărut Elodia avea un anişor. Referitor la cei zece ani de la dispariţia avocatei, transmit familiei sale multă sănătate şi putere. Însă, eu rămân la părerea că poliţistul Cioacă nu este vinovat. Eu sper, aşa cum a făcut-o şi Dan Diaconescu, să fie elucidat acest caz. Nu pentru curiozitatea noastră, ci pentru acel copilaş al Elodiei, Patrik!”, ne-a spus Magda Ciumac.

Filmul evenimentelor

Avocata Elodia Ghinescu şi poliţistul Cristian Cioacă au devenit, fără voia lor, protagoniştii celei mai comentate crime şi dispariţii din istoria recentă a României. 

Femeia a dispărut în urmă cu zece ani, în noaptea de 29 spre 30 august 2007. Soţul ei a anunţat dispariţia abia în data de 5 septembrie. 

S-a spus încă de la început că poliţistul şi-ar fi ucis soţia, însă nu a fost arestat, din cauza lipsei probei principale – cadavrul Elodiei Ghinescu, care n-a fost găsit nici până în ziua de azi. 

Magistraţii Judecătoriei Braşov au declarat-o pe Elodia oficial moartă, la cinci ani de la dispariţie. 

Astfel, judecătorii au putut, mai apoi, să îl condamne pe Cristian Cioacă la 15 ani şi opt luni de închisoare pentru uciderea soţiei sale. Fostul poliţist e în închisoare din iulie 2014.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net