Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat că i-a fost administrat vaccinul anti Covid-19 produs de AstraZeneca luni, în prima zi de vaccinare cu acest ser în România.


Îmbrăcat sport, cu un tricou negru și jeanși, edilul a dat tonul la vaccinarea cu cel de-al treilea ser folosit în România, cel produs de Oxford/AstraZeneca.

”Azi m-am vaccinat cu vaccinul AstraZeneca. Totul Ok. Recomand tututor să se vaccineze. Nimeni nu este în siguranță până când toți vom fi în siguranță!”, a scris Boc pe pagina sa de Facebook.

Edilul a precizat că, până la data de 14 februarie, în județul Cluj s-au vaccinat 62.980 persoane, dintre care 39.511 în prima etapă și 22.569 în etapa a doua.

Peste 142.000 de persoane, programate pentru vaccinul AstraZeneca

Vaccinarea împotriva COVID-19 cu serul produs de AstraZeneca a început, luni, 15 februarie, în România, la persoane cu vârsta între 18 şi 55 de ani. Peste 142.000 de oameni s-au programat deja pentru a fi imunizate cu acest vaccin.

Vaccinul AstraZeneca este al treilea vaccin împotriva Covid-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene şi, implicit, în România.
 
În urma recomandărilor transmise de Ministerul Sănătăţii, Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), precum şi de Grupul Ştiinţific din CNCAV, ţinând cont de precizările din Rezumatul Caracteristicilor Produsului (RCP) şi de studiile disponibile până la momentul autorizării condiţionate de punere pe piaţă, în România, vaccinarea împotriva Covid-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creşterii acestui interval, în funcţie de apariţia noilor date ştiinţifice. De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni.

 
 
Loading...