Emoționant! Cum au fost salvați un cățel, un pui de urs și unul de barză

Ultima actualizare:

    Câinele salvat în Maramureș a fost botezat Paltinfoto: Salvamont Maramureș
Câinele salvat în Maramureș a fost botezat Paltinfoto: Salvamont Maramureș

Fiecare viață contează! Fie că în nevoie este un om sau un animal, salvatorii se mobilizează cu aceeași determinare și nu se lasă până când nu duc misiunea la bun sfârșit. Așa au fost salvați de la moarte, zilele acestea, un cățel izolat pe malul unui râu, în Maramureș, un pui de urs căzut într-un canal și un pui de barză cu piciorul fracturat.

„Pentru că noi nu spunem NU niciodată. Luni dimineața, pe pagina de Facebook a Salvamont Maramureș, o doamnă care fusese în drumeție cu Mocănița pe Valea Vaserului ne-a semnalat o situație delicată a unui câine izolat pe malul râului. În acel loc nu se putea ajunge din cauza accesului dificil și a debitului semnificativ de apă. Cei mai inimoși turiști aflați în Mocăniță hrăneau câinele, aruncându-i mâncare peste apă. Verificând informația cu cei care lucrează în zonă, ni s-a confirmat faptul că, într-adevăr, câinele este izolat într-o zonă în care nu se poate ajunge decât prin apă”, au povestit reprezentanții Salvamont Maramureș. Au decis să intervină rapid, mai ales că atenționările meteo anunțau ploi în următoarele zile, existând riscul creșterii debitului de apă. O întreagă echipă formată din salvatori montani voluntari SPJ Salvamont au plecat în misiunea de recuperare a bietului patruped. Intervenția a durat mai bine de 8 ore, timp în care echipa a parcurs peste 16 km, atât motorizat, cât și la pas, intrând în apă legați și asigurați în corzi. Până la urmă, intervenția s-a încheiat cu bine, câinele fiind recuperat din zona în care, se pare, se afla de mai mult timp. Cum intervenția s-a desfășurat în zona Paltin, tot așa a fost botezat și norocosul cățel. „În acest moment, câinele este bine, a ajuns la Vișeu, la domiciliul unuia dintre salvatori, până când va fi preluat de doamna care ne-a semnalat situația. Aceasta și-a exprimat dorința de a-l lua acasă”, au mai povestit salvatorii.

Modul inedit prin care a fost salvat puiul de urs

Tot în aceeași dimineață, oamenii se mobilizau pentru salvarea unui alt suflețel. De această dată la Predeal. „Nu știu dacă am sunat bine... Un pui de urs e căzut într-un canal, se vede că nu are cum să iasă, iar dacă mai stă acolo singur moare. Puteți veni să-l ajutați?”, suna apelul disperat către ISU Predeal. Pompierii au plecat urgent spre locul indicat, nu înainte de a recomanda turistului să părăsească zona, ca nu cumva ursoaica să se afle în apropiere. Soluția găsită pentru recuperarea animalului a fost simplă: au coborât în canal o scară pe care puiul de urs s-a cățărat singur și a ieșit. Echipajul de pompieri a rămas o vreme în zonă să se asigure că ursulețul ajunge în pădurea din apropiere, de unde probabil venise.

Într-o altă localitate din județul Brașov, la Pârâu, pompierii au fost solicitaţi să intervină în sprijinul unui pui de barză căzut din cuib. Ei i-au montat păsării o atelă şi, cu ajutorul autoscării, au pus puiul înapoi în cuib, alături de cei trei frați ai săi.  


    Pompierii i-au montat o atela puiului de barză și l-au pus înapoi în cuib alături de frații săi Sursă foto: ISU Brașov
Pompierii i-au montat o atela puiului de barză și l-au pus înapoi în cuib alături de frații săi Sursă foto: ISU Brașov

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net