Englezii ne cumpără roşiile cu 1 leu şi le vând cu 2 euro

Ultima actualizare:

    Cultivatorii din Matca se bucură, însă  consumatorii gălăţeni nu prea au de ce, căci vor rămâne  fără alternativă la  legumele din import
Cultivatorii din Matca se bucură, însă consumatorii gălăţeni nu prea au de ce, căci vor rămâne fără alternativă la legumele din import

O firmă din Marea Britanie vrea să importe anual 100.000 de tone de tomate produse la Galaţi. Englezii s-au declarat încântaţi de modul ecologic în care cultivăm roşiile şi au propus încheierea unui contract pe 10 ani.

Faimoşii legumicultori din comuna gălăţeană Matca pot spune că au scăpat de bătaia de joc a intermediarilor care le cumpărau recoltele pe preţuri de nimic pentru a le revinde la suprapreţ altor intermendiari.

Reprezentantul unei firme din Marea Britanie a vizitat solariile din Matca şi s-a declarat plăcut impresionat de ceea ce a văzut.

Englezul Steven Slade a gustat roşiile româneşti

„Este extraordinară această roşie. Are un gust excelent, o aromă naturală şi se vede cu ochiul liber cât este de sănătoasă", a afirmat Steven Slade, care n-a ezitat să guste tomate culese direct de pe vrej.

Negocierile purtate cu reprezentantul firmei britanice au avut drept rezultat propunerea acestuia pentru încheierea unui contract cu durata de 10 ani, în baza căruia legumicultorii din Matca ar urma să livreze 100.000 de tone de roşii anual.

Oamenii sunt încântaţi că astfel vor scăpa de intermediari.

Se pare că importatorul britanic a oferit pentru kilogramul de roşii 1 leu şi 80 de bani, urmând ca, în Anglia, tomatele gălăţene să se vândă cu 2 euro (9 lei), cu un profit semnificativ.

Şi afinele din România iau drumul străinătăţii. Peste 125 de tone de fructe de pădure vor fi livrate la export de Direcţia Silvică Gorj.

Acestea vor ajunge la diverse societăţi din Germania. Click! a scris despre acest subiect la 25 iulie 2012.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net