Rudele Valentinei Nica, tânăra care a murit în incendiul provocat la Buzău sâmbătă, au dat nas în nas ieri cu criminalul în curtea Serviciului de Medicină Legală. La testele toxicologice rapide, a reieşit că suspectul Cosmin Dan consumase băuturi alcoolice şi droguri înainte de a săvârşi oribila faptă.


Procurorii buzoieni strâng probe pentru a contura scenariul complet al crimei din spatele incendiului de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, din Buzău. Cele mai recente indicii arată că tânărul Cosmin Dan era beat şi drogat, atunci când a provocat incendiul din apartamentul Valentinei Nica, scrie adevarul.ro. Testele toxicologice rapide au oferit primele rezultate luni dimineaţă, 25 februarie. Vor fi relevante în privinţa tipului de droguri consumate de agresor analizele de sânge prelevate în primele ore de la săvârşirea crimei.

”La momentul săvârşirii faptei, inculpatul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi a unor substanţe psihoactive”, a declarat Valerică Văsîi, prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.
Cosmin Dan a fost arestat duminică pentru 30 de zile, după ce şi-a recunoscut fapta.

a25-actu-3-2col-valentina.jpg

† Valentina Nica locuia singură în apartamentul în care a fost incendiată

Trupul neînsufleţit al Valentinei a fost ridicat ieri de la morgă de un văr şi un unchi al fetei şi depus la capela Bisericii Sf. Gheorghe. Sfâşiate de durere, rudele victimei nu mai vor altceva decât ca legea să-l pedepsească aspru pe criminal. Valentina Nica şi călăul ei au fost colegi de clasă la Colegiul Economic din Buzău, pe care l-au absolvit în urmă cu trei ani. Prietenia lor dura de pe băncile şcolii şi la începutul relaţiei nimic nu părea să anunţe acest deznodământ.

“Pe viaţă să fie pedepsit. Dacă nu se face ceva cu ăsta, se repetă şi cu alte fete. Din păcate, Valentina ne-a ascuns multe despre acest băiat, că poate nu se ajungea aici. Au fost colegi de clasă şi de pe băncile şcolii se ştiu. Din ce mi-a spus medicul legist, nu s-au găsit semne de violenţă pe corp. Era căzută lângă calorifer, în dormitor, acolo unde a fost stropită cu benzină şi incendiată”, a declarat Ion Dodan, unchiul victimei, pentru adevarul.ro.

Loading...