Eroul de la Segarcea, desemnat “Cel mai curajos oltean”. El vrea să devină salvator profesionist

Ultima actualizare:

UPDATE. 15.00

Gabi, copilul salvat după ce a căzut în fântână, a ajuns, ieri după-amiază, acasă, după două zile de spitalizare. Micuţul se simte bine, chiar dacă are la gât un guler cervical pe care va trebui să-l poarte până când se va reface fractura.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, Cristina Geormăneanu, copilul a fost consultat, luni dimineaţă, de un medic neurochirurg şi s-a luat decizia externării.

“Starea de sănătate a copilului s-a îmbunătăţit considerabil, astfel că medicul a decis că este mai bine să fie trimis acasă. El are o fractură la coloana cervicală, la vertebra numărul 2, astfel că a fost externat cu un guler cervical pe care va trebui să îl poarte până când se va reface fractura. Fractura nu a avut complicaţii neurologice şi copilul se va reface complet”, a declarat Geormăneanu, pentru Mediafax.

Părinţii copilului l-au adus pe micuţ acasă şi spun că îl vor supraveghea cu atenţie pentru a fi siguri că nu va fi afectat din punct de vedere psihic.“Am fost foarte fericit, l-am adus pe copil din spital. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să îi iau o bicicletă roşie pe care şi-o dorea foarte mult. E vesel, râde şi vreau să vă spun că acum, pe lângă el şi fratele lui de 7 ani, mai am un copil - pe Cristi, băiatul care mi l-a salvat pe cel mic”, a spus tatăl copilului.

Evenimentul a avut loc duminică seară, în faţa a 5.000 de persoane care au asistat, în Sala Polivalentă din Craiova, la meciul de baschet dintre SCM U Craiova şi CS Gaz Metan Mediaş. După intonarea imnului naţional, prefectul l-a chemat pe Marian Becheanu în mijlocul terenului şi, în aplauzele tuturor, l-a desemnat “cel mai curajos oltean”, anunţă Mediafax.

 “Mă simt fericit. Am primit o cupă pe care scrie numele meu şi «cel mai curajos oltean». Le transmit tuturor să fie fericiţi”, a spus Cristian Marian Becheanu.

Cu zâmbetul pe buze, băiatul a declarat că vrea să devină salvator profesionist. Dorinţa pare realizabilă, din moment ce nu i-a lipsit curajul să coboare într-o tubulatură cu diametrul de 30 de centimentri şi să-l scoată la suprafaţă pe micuţul aflat în pericol de moarte.

Marian are o poveste tristă de viaţă. A fost părăsit de mamă şi locuieşte într-o casă modestă cu bunicul şi tatăl, care l-au crescut cu frică de Dumnezeu. “Este foarte impresionant ce a făcut Marian. Pentru Segarcea este un erou, pentru faptul că a avut curajul ca la vârsta lui, la 14 ani, să intre într-o fântână şi să scoată un copil de trei ani”, a spus Marian Popa, edilul oraşului Segarcea.

Cristian Marian Becheanu a urmărit meciul din tribunele Sălii Polivalente, împreună cu tatăl său. “Sunt mândru de el. Toată lumea l-a aplaudat, este extraordinar. A făcut un lucru foarte curajos şi dacă aş fi fost lângă el l-aş fi îndemnat şi eu să facă la fel”, a declarat Nicolae Becheanu, tatăl băiatului. Cristian Marian Becheanu este elev în clasa a VII-a la Şcoala Generală din Segarcea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net